Survival of the fittest

Vissa dagar kan en viss häst vara så på tårna att hans matte ofrivilligt blir tränad på att inte åka av. Men hemma på ridbanan är det ändå lite ovanligt måste vi säga. Halsbrytande tvära kast och flyktförsök i riktning hemåt brukar mer höra till uteritter i skymning när det står frustande älgtjurar i buskarna (och vi är ute ensamma, dvs utan ridsällskap). Om mördarälgarna var på ridbanan idag så var de i så fall väldigt små och osynliga för det mänskliga ögat, dock lurar inget Tells extrema överlevnadsinstinkt!

Survival of the fittest måste vara hans motto, och då menar han inte sin matte (som är ungefär lika fit som hon förtjänar efter att bara leva på mackor, öl och choklad). Själv är han oerhört fit. Som tur var lyckades vi överleva, och kände oss (nästan) som ett GP-ekipage till slut när det fega hästskrället väl lurades till att fokusera på sin matte istället för.. typ döden.  Då är han hur underbar som helst, det är en hårfin gräns mellan kanon och kalkon det här med att ha en känslig häst.. det kräver sin balans av ryttaren måste jag säga! Såväl mental som fysisk sådan.. 😉

3 reaktioner på ”Survival of the fittest

    • Ida Qvarnström skriver:

      Landlord-Ambassadeur så det är ju möjligt att känsligheten kommer från farsan.. 😉 Stostam 12, Tells mamma heter Tosca och är elitpremierad. Undrar om inte nån av Greengard-hästarna (uppfödarna heter Greengard) har sålts till Stall Pooh? Du har väl en bäbis från dom? Tarantino Pooh har Tosca som mormor. 🙂

  1. veronikamarklund skriver:

    Ja det har jag, kul! 🙂 Berra är också hopplös att rida på ridbanan i skymningen, särskilt vid kortsidan mot skogen… det var ju ett rådjur där EN GÅNG , gubevars… 😀

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s