Sjukridning

Imorse vaknade jag och kände mig riktigt eländig. Steg upp, åt lite frukost och åkte till stallet, jag är ju hästvakt den här veckan så det var inget att be för! Fodrade och släppte ut alla fina djuren. Sen åkte jag hem och gick och lade mig igen, ringde och sjukanmälde mig på jobbet först. Insåg att mina kollegor nog ändå inte ville ha mig på kontoret i det här skicket!

Efter en liten förmiddagslur kändes det bättre, och vid lunch åkte jag bort till stallet igen (tur jag har 5 minuter dit) och tog in världens sötaste 3-åring från hagen. Hovslagar-Johan skulle komma ut och sko henne fram, hon lyckades springa ifrån sin ena framdoja häromdagen men det var lika så dags med båda fram ändå. När jag nu ändå mådde lite bättre tänkte jag att jag skulle passa på och rida medan hovis jobbade, det var ju ändå dagsljus och jag var i stallet! 😀

Tell kom springades i hagen när jag ropade och sträckte fram nosen mot grimman, så roligt när de är så glada och vill vara med en! Som att han sa ”jippie! Leka med matte!” (Fast han tänkte nog ”jippie – godis!”, men ändå). Skrittade ut en kort sväng och sen red jag på banan (kändes säkrast så, extremt pigg häst..). Tänkte att det inte skulle bli ett så hårt pass, det var ju lite oklart om jag egentligen hade feber eller inte. Jag kan säga att det var fortfarande oklart efter ridpasset, jag var blöt i svett och helt slut men det kan man ju bli även utan feber.. :S

Tell var så himla fin och på hjälperna i början av passet, varför slutade jag inte då kan man ju fråga sig. Problemet när något går helt åt skogen är ju att man kan inte bara ställa in hästen heller, det är bara att rida sig ur det! Och då är det ju bra om man har krafter till det… suck. Nåja, nu redde det ut sig hyfsat. Men det var typ kriget emellanåt. På plussidan var att både jag och hästen blev rastade. Och jag är glad att jag kom på att ta hjälp av bommar och grejor för att ”rida mig tillbaka” till kommunikationen! Oj vad fint han travade över cavalettibommarna. Ansträngde sig helt själv för att räcka över och korta sig (det var lite ojämna avstånd på böjt spår), då blev jag lite paff måste jag säga! 🙂

Jäklar vad pigg han är!! Bockade som jag vet inte vad.. vårkänslor tror jag.. men hellre att de är glada än vildar sig i ren protest. Det här tror jag mest var överskottsenergi, plus att han tyckte jag var sjukt störig som inte ville låta honom flänga på i fri fart hur som helst. Usch, jag borde verkligen rida honom så mycket det bara går så han får använda sin energi på RÄTT sätt, men jag orkar och hinner inte göra det varje dag just nu, så är det bara. Han rastar iofs av sig ganska bra i hagen också, de går ju ute från 7 på morgonen till minst 7 på kvällen. Men det känns som att han skulle må bäst av ordentligt arbete och stimulans, både för kroppen och knoppen! Så ja, han borde verkligen motioneras i princip varje dag.

Får hoppas att jag blir frisk av detta tilltag och inte ännu sjukare. Nu ligger jag i soffan igen under min filt och kollar på lite skidor på TV och hostar och dricker honungsvatten för min risiga hals.

Hej svejs!

2 reaktioner på ”Sjukridning

 1. fridan skriver:

  har du en ny blogg nu? 🙂
  hoppas du är piggare!! står du i risinge elelr hur var de? vet du var de runda foderhäckarna ni har är köpa isf? de i plast 🙂

  sv: jaa det ska bli kul att tävla! hoppas det ska gå bra i alla fall 🙂 hoppas ni md kommer ut på ngn tävling snart…

  • Ida Qvarnström skriver:

   Jag står på Hedaholm i Södra Åreda, hos Agneta Bertilsson. Hör med Fatima om höhäckarna de har i Risinge! Japp, ny blogg fast jag har kvar den på hippson också så länge. Inläggen är samma. Men det är roligare när man kan välja lite mer design osv själv! 🙂

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s