En LUGN häst!

Idag var det så fint väder att jag övervägde att rida ut själv! Men sen i sista sekunden så fick jag sällskap av två kompisar, som i och för sig skulle ut med sina unghästar så Tell fick följa med ”om han var lugn”. 😉

Han är ju inte direkt stallets lugnaste individ, den lilla raketrumpan. Men idag, vad hade de gjort i hagen egentligen?? Antingen sprungit av sig all energi, eller stått i yogaposition i solen hela dagen och njutit i full harmoni, för han var så HIMLA lugn så det var inte klokt! Ville bara mysa och kela och stod och sov i stallgången. Det var nästan så jag undrade om han kanske var sjuk.

Uteritten gick väldigt lugnt och städat till, alla tre hästarna skötte sig exemplariskt. Det enda som var lite läskigt var ett barn i ett träd nära vägen, men när barnet väl började prata var det rätt lugnt tyckte hästarna.

Det här ska jag komma ihåg nästa gång han sprattlar omkring som en speedad bergsget. Att han KAN vara världens lugnaste och snällaste också! En helt normal 12-årig brun farbror som var en GOD förebild för de två unga damerna vi hade som sällskap. 😀

5 reaktioner på ”En LUGN häst!

  1. Karna skriver:

    Åh, så roligt att läsa om alla äventyr, och man känner igen så många situationer. Längtar ännu mer nu till egen häst. Har en timmes pendling till nuvarande sköthäst, underbart att rida men tradigt sitta på tåg. Längtar efter att ha en hemma :). Roligt att läsa din blogg!!

  2. Ida Qvarnström skriver:

    Tack snälla Karna! Vad glad jag blir! 🙂 Ja egen häst är fantastiskt, hade faktiskt inte trott det innan men nu vet jag!

    Öppna är en samlande rörelse som man kan rida i alla gångarter, och det gör man för att få hästen att trampa lite mer under sig. Det heter öppna för att man rider hästen lite in som att man började rida en volt (”öppna volten”), men istället fortsätter man rakt fram. Hästen går undan för inner skänkel till ytter tygel. Man kan rida hästen mer eller mindre ”bananformad” men igår på hoppträningen fick jag bara ”tänka” öppna, alltså rida honom nästan rak fast jobba honom lite mer för innerskänkeln och ha bogarna lite innanför spåret. Om man rider sluta så betyder det att man rider som att man ”slutar en volt”, dvs läget då har hästen rumpan in. Hoppas du förstår hur jag menar! Svårt att skriva inser jag, hade varit lättare att visa! 😉

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s