Barbacka i solen

Detta bildspel kräver JavaScript.

Å vilken härlig dag! Jag hade bestämt mig för att rida barbacka idag. Det gör man liksom alldeles för lite i vuxen ålder, iallafall jag! 🙂 Sen kan man ju fråga sig om det är sådär jätteklokt om det i VANLIGA fall inte alltid är så lätt att sitta kvar. Ja ja. Jag kände mig ganska modig och på gott humör!

Tell och jag var ute själva, men det gick så bra så bra! Jag kan inte direkt säga att han var avspändheten själv under hela ritten, men han bjöd framåt och det var det viktigaste! Vi red en mysig skogsrunda till klätterbackarna och tillbaka, det är bilfritt på den rundan och fina skogsvägar. Det var bara vid ett tillfälle han testade min balans lite extra, men i det stora hela gick det super. Sååå härligt att vara ute och ha det mysigt tillsammans i skogen! Vi vågade oss till och med på en liten galopp.  Tell blev så himla glad att han inte riktigt märkte att piloten drog i bromssnöret. Det hände inte så mycket kan man säga, haha! Sen fick vi till världens härligaste ”vänta-trav”, vi har en skogsbacke som vi brukar jogga med hästarna och verkligen låta dem trampa och jobba under sig i långsamt men spänstigt tempo, utan att kasta sig iväg. Gissa om det var en cool känsla barbacka!! Fina fina häst.

När vi var hemma igen blev Tell livrädd för en mellanvägg till ett hästsläp som stod utanför stalldörren. Vi gick förbi den några gånger tills den var lite mindre livsfarlig. Sen kommer vi in i stallet, och där är det kalla kriget som pågår mellan en katt, en skata och en fasan! Det blev Tell INTE rädd för.

Mysiga, fina, goa, bästa häst! Vad jag älskar såna här dagar. Vi tränade på lite frihetsdressyr i hagen efter ridpasset också och djuret var på sitt allra bästa humör och snurrade fint på kommando och kan nästan buga (om jag mutar med godis). Sen stod han kvar vid grinden och vill ha mer godis, sötnosen! Fast hästkompisen ropade på honom. Han har fattat det här att man måste göra konster för att få godis, så ibland slår han nästan knut på sig själv när jag kommer och gör ALLA konster han kan på en och samma gång. 😀

IMG_0202

Väl hemma skruvade jag ihop mitt släp (äntligen) och vankade runt lite i min trädgård och hade lite ångest över att jag borde städa upp i växthuset, med mera med mera… Ja ja. Allt har sin tid! Nu ska jag värma upp lite milanesas och mozarella-matvete-tomat-sallad från igår som min sambo har lagat. Såååå gott!!!

Detta bildspel kräver JavaScript.

En reaktion på ”Barbacka i solen

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s