Pee wee och stormridning

Idag regnade det i sidled och blåste så att träden nästan låg i vågrätt läge. Naturligtvis var det även mörkt när jag väl skulle rida. På plussidan kan vi väl säga att det inte var så kallt iallafall, och vi har inte snö! 🙂

Jag tog mig i kragen och putsade upp lite äckliga grejor först, inklusive min häst. Såhär såg han ut idag:

IMG_0233

Mmm. Finns en anledning till att han har på sig ett tunt täcke i hagen! Det är mestadels för min skull.  😉

Det blåste ju som sagt ordentligt och jag hade ingen lust att rida ut i skogen ensam i mörkret så det fick bli banan. Jag hade hittat ett gammalt bett när jag höll på och putsa grejor, så jag tänkte slänga på det och se vad som hände. Det var länge sen jag red med det här peewee-bettet. Hade för mig att Tell brukar gilla det (åtminstone ibland). Jag brukar försöka byta bett ibland, även om jag oftast rider på vanligt två- eller tredelat tränsbett. Hackamore har jag också på ibland, men det kan jag bara rida på i högst två dagar innan han blir för stark och utnyttjar situationen..

Såhär ser pee-wee-bettet ut om någon undrar:

Detta bildspel kräver JavaScript.

Det gick bra, han kändes superfin i skritten och traven och jag hade en lätt och mjuk kontakt med munnen på honom. Trevligt! Galoppen släppte han kontakten lite emellanåt så jag fick rida på med skänkeln ordentligt, så det var jag inte helt nöjd med. Men ett helt okej pass ändå. Och hästkraken gick väldigt stabilt trots blåsten! Hästar är ju som bekant inte alltid rädda när man själv tror att de ska vara rädda eller lite på tårna, om det är någon som inte tänkt på det.. hehe.. 😉 Flygande trädgårsmöbler är tydligen inget att vara rädd för jämfört med ett grässtrå som vajar i vinden i skymningen.

Hej hopp!

/Ida

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s