Den förbaskade hälsokontrollen

Glömde ju skriva om den förbaskade hälsokontrollen/friskvårds-screeningen som jag var på via jobbet. Den har jag ju varit nervös för ända sen jag fick reda på att den skulle äga rum. Jag är så himla fånig!! Fattar inte varför jag tycker att sånt här är så himla läskigt..

Grejen är att jag aldrig nånsin är hos läkaren. Jag är nästan aldrig sjuk heller, så det har inte direkt funnits nån anledning. Jag vet inte vad jag väger, inte hur lång jag är (mer än på ett ungefär, det står att jag är 173 i mitt pass). Och jag har VERKLIGEN ingen aning om vad jag har för blodgrupp, blodtryck eller några värden överhuvudtaget. Jag har aldrig tagit nåt blodprov ens! Men jag vet att jag mår bra och tycker jag har en hyfsat sund livsstil.

Jag antar att jag var rädd för att få reda på att jag inte alls mår bra, fast jag tycker att jag är hur frisk och kry som helst! Att hela min självuppfattning skulle vara helt uppåt väggarna eller nåt.

I det stora hela gick undersökningen bra, jag fick reda på att alla mina värden (kolesterol, blodfetter och allt vad det nu är) var jättebra. Jag har även ganska bra kondition och tydligen mycket bra syreupptagningsförmåga. Den snälla sjuksköterske-tanten sa att det ska jag vara glad för och att man har nytta av det hela livet. Tydligen gör det att man orkar mer och känner sig stark. 🙂 Och så är jag 1,75 och inte 1,73. Haha! Jag måste ha växt sen sist jag mätte mig då. Men å andra sidan kanske det var i skolan??

Tyvärr hade jag aningens högt blodtryck så jag måste dit igen på måndag och mäta det igen. Suck. Kände mig ganska ledsen och orolig över det, men sjukskötersketanten sa att det nog inte var någon fara, jag hade ju jättebra värden på allt annat så det var nog tillfälligt. Jag berättade att jag var nervös för att vara där och då sa hon att det kunde man få högt blodtryck av! Hon sa också att det var mest män som brukade vara nervösa av hälsoundersökningar. Och så jag då..

Suck. Jag är fånig, och har högt blodtryck för att jag är fånig. (Eller det hoppas jag verkligen att det var därför!!)  Nu gäller det bara att inte vara lika nervös nästa gång jag ska mäta eländet, för då kommer jag väl ha högt blodtryck då också. Jag ringde min ena syster som är sjuksyrra och beklagade mig, hon bara skrattade, men hon förklarade också att blodtryck är ju sånt som går upp och ner och hon trodde inte heller det var nån större fara. Hon lovade att ta med sig lite utrustning när hon kommer om jag fortfarande var orolig då. Fast å andra sidan har jag ju tänkt att vi ska umgås, mysa och vara ute och rida när hon kommer och inte hålla på och mäta mitt förbaskade blodtryck! 😀

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s