Sitt upp!

Den här veckan är Jens och tävlar i Arezzo, men som tur var hade jag anmält mig till en ”extrahoppträning” för Mats Torstensson istället. Känns liiiiite väl länge att ha fyra veckors uppehåll mellan hoppträningarna annars. (Vi tränar ju bara varannan vecka för Jens).

IMG_0262

Solen sken och det var riktigt härligt vårväder kl 17 när jag lastade in min as-peppade häst i trailern och körde bort till Risinge-ridhuset. Skönt att det är så nära. Har inte hunnit byta släpkontakt på min dragbil än, men släpets lampor funkade iallafall när jag kopplade in det. Puh. Måste fixa det innan söndag när jag ska ut och åka nästa gång med hästen.. som det är nu känns det som att släpet lyser på ren vilja!!

Träningen gick över förväntan! Känner mig nöjd med det mesta. Mats tjatade på mig i början av passet att inte lägga mig framstupa på hästen efter hindret och sluta rida bara för att vi kom över och jag är så nöjd.. 🙂 Haha, han hade så rätt! Enda sättet att få mig att snabbt räta upp mig och fortsätta rida är att ställa upp en hel bana så jag MÅSTE rida vidare, för det kommer ju fler hinder! Och bana blev det på slutet, så himla kul!! Och ja, jag försökte skärpa mig innan det också.

Vi hade travhoppning som uppvärmining, på ett plankhinder som han höjde upp en del. Gulp. Jag hatar travhoppning!! Men Tell hoppade fint, och Mats sa åt mig att sitta ner i traven det sista steget mot hindret så hjälper jag Tell och råkar inte ”sätta mig på fel sittben” och stör honom. Vilket bra tips!

På slutet hoppade vi en bana som var 110 ungefär, nåt lite högre kanske. Jag fick inte panik och gasade iväg, vilket jag känner mig jättenöjd med! Tell hoppade super och det kändes som att vi var ett helt normalt hoppekipage idag! Han var så galet pigg och spookade för jackor, solkatter och allt möjligt fast med öronen spetsade.. en prillig liten hopphäst är vad jag har! Men han var så glad. Han är verkligen tacksam att rida, han ääääälskar att hoppa och lyssnade fint på mina hjälper idag, särskilt när jag hittade yttertygeln och hade ordning på bakbenen så de inte sprattlade hejvilt åt alla håll. 😉 Och kommer vi lite nära eller långt nån gång så hjälper han mig om jag bara sitter upp mot hindret. ”I got it!! Håll i dig”!! Älskade, älskade häst. Känns bra att man hjälper varandra! Och har kul ihop! Det hade vi idag, väldigt väldigt kul.

Hej svejs!

IMG_0270

Nöjd häst efter träningen. Shit vad kallt det blev när solen gick ner!! Minusgrader.. brrr…

2 reaktioner på ”Sitt upp!

  1. fridan skriver:

    haha jag fattar mig inte på hur man gör för att kommentera här, skulle egentligen kommentera på det du skrivit om ryttareliten 😀 😀

    har inte sett ett program än, får kanske göra det. har hört mkt om programmen 🙂

    sv: hoppas du kommer ut på ngn dressyrtävling då 😀
    ska du träna för karin i helgen?

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s