Sol på mulen och näsan

Idag har jag varit ledig på dagen och jobbar på kvällen istället. Varför har man det inte alltid så? Det skulle passa mig utmärkt!! Jag som är en hästgalning och alltid muttrar över att jag missar det fina vädret. Och så är jag en nattuggla som aldrig kommer i säng i tid.

IMG_0285

Egentligen hade jag tänkt ge mig ut på de fina nygrusade vägarna, men det hade en massa arbetsmaskiner och grävskopor tydligen också tänkt så då skrittade jag en liten skogsrunda istället, och sen red jag på utebanan i bara tröja. Det var så himla varmt!! Sååå härligt. Vi har tömt den på hinder för den ska harvas i helgen, men den var ändå helt ok att rida på. Jag bestämde att det var lika bra att träna på dressyrprogram om jag nu ska ut och tävla.

Planen för dagen var att ha Tell mjuk och avspänd samt låg i formen. Om han spände sig skulle jag gå tillbaka och visa honom vad jag ville och berömma när han gör rätt. Många halter och avsaktningar till skritt blev det, men han kändes så mjuk och fin när han förstod vad jag menade! Lyssnade duktigt och ville bara jobba mer hela tiden. Det är så roligt med amtitiösa hästar när man får dem med sig, man sitter där på en peppad häst som bara ”frågar” vad vi ska göra nu, vad ska vi göra nu?? hela tiden! Så himla glad och nöjd med livet! 🙂

IMG_0292

Att en häst kan tycka det är så otroligt kul att springa runt på en grusbana en solig dag med någon på ryggen, det är en gåta! Men jag är väldigt väldigt glad för det.. Han blev överraskad av en fågel i en buske en gång och tvärslängde sig in mot mitten, som tur var hade jag dragit sadelgjorden. Det var det enda ”element of surprise” på hela passet, annars jobbade han på och bjöd fint fram till bettet.

Jag avslutade med att rida något som bäst kan beskrivas som en blandning mellan LB:3 och LA:1..( ja ja, jag får lära mig programmen mer noggrannt sen). DÅ jäklar, han taggade till som om det var tävling! (Vi hade iofs några blåmesar och kajor som publik). När jag red upp på medellinjen för att göra halt och hälsa vid X brände han på i ökad trav helt på eget bevåg och halten blev nån slags slide-stop i western-anda. Ja ja. Det gick bättre nästa gång jag försökte. Det var ju det här med att lyssna på sin matte.. men jag ska inte klaga. När vi hoppar är jag evigt tacksam att han kan taxera själv och hjälpa mig om det behövs ibland, men i dressyren vill jag helst inte ha några egna initiativ! Haha.. 🙂

Vi avslutade med mys och gos i solen, hästapållen fick gå ut utan täcke, och det ska han nog få göra hela helgen. Det här finvädret verkar ju hålla i sig! Skönt att lufta pälsen, och så är han ju inte helklippt heller. Han rullade sig direkt och verkade ha det väldigt mysigt i hagen!

IMG_0287

IMG_0294

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s