Sweaty horse story

Å wow vilken helg! Fullkomligt kanonväder och jag behövde verkligen vara ledig och vila upp mig. Jag var i stallet och red tidigt igår, skulle köra ner till Karlshamn sen på sjungning på en restaurang med mitt ”band” About Sally. Idag var det upp med tuppen (å vad jag hatar omställningar! Sommartid.. ja, det blir ljusare. Men jag måste stiga upp en timme tidigare. Bläh…) och iväg på dressyrträning för Karin Pettersson i Risinge. Så ja, det här med att ”vila upp mig” kan väl diskuteras.

 

IMG_0302

country-a-cappella-klädd

 

Jag var så trött, fast jag inte skulle vara i stallet förrän kl 9.30 så kändes det så sjukt tidigt idag. Suck. Ja ja. Bara att inse att det tar på krafterna att sjunga inför folk! A cappella kräver sin koncentration… Nog därför jag var så trött. Plus att köra 10 mil hem mitt i natten. Hur som helst. In med pållen i släpet och iväg några kilometer. Träningen för Karin kändes jättekul, planen var att träna på delar av både LB:3:an och LA:1. Det gjorde vi, men det blev ett OTROLIGT svettigt pass för oss alla inblandade, jag fick dessutom rida med Karins vantar i armhålorna.. haha! 🙂

Men alltså, fy vilken bra grej! Det ska jag träna på hemma. Jag blev mycket stabilare i bålen (mina magmuskler är helt döda nu kan jag tala om) och vissa stunder kändes det som att jag faktiskt kan rida och ha hästen framför mig i en tydlig men ändå lätt ram. Riktigt häftig känsla! Och där emellan försökte Tell sjappa några gånger, visade upp lite levader och ett argt kaninstamp i backen här och där.. med mera med mera. Även ett tvärt kast inåt manegen varje gång vi red förbi dörren. Det satt tydligen en bengalisk tiger där utanför på lur. Suck. Herr häst var lite taggad idag kan man säga.. men jag måste fortsätta rida då, och inte ta handen mot mig. Sitta kvar på vänster sittben (alltid vänster varv som strulade…) och trycka innertygeln IN i halsen och lägga om ytterskänkeln. Tack och lov att Karin stod på marken och var så lugn!

Skärmavbild 2014-03-28 kl. 17.56.31

tänk er detta. Fast utan plastpåse. Och inomhus..

Well well, men när jag väl kunde ta vara på den här energin och berömma honom när han gjorde rätt så kändes han helt fantastisk. Karin tyckte inte jag skulle gräma mig över cirkuskonsterna utan tänka på att vi faktiskt har gjort jätteframsteg sen hon började träna oss. Och det har hon ju rätt i. Jag skäms vid blotta tanken på i hur dålig form vi båda var i då.. men ridning handlar ju nästan bara om kommunikation, och den har vi verkligen jobbat på sen dess! 🙂

Fullkomligt blöta i svett (15 grader varmt ute och kändes som 10000 grader i ridhuset) tackade vi för oss, skrittade av och åkte hem. Duschade hästen och kände själv för att slänga mig i sjön.. men den är väl 5 grader än så länge eller nåt. Längtar väldigt tills bastun är reparerad efter den senaste stormen (taket flög av), känner att min söndagsbastu verkligen hade behövts idag!!

Min överambitiösa plan för resten av dagen innebar egentligen att byta släpkontakt och fixa nya bromsklossar på Peugeoten, byta däck på två bilar och ett boggisläp samt fixa i trädgården. Jag kan säga att det jag orkade med var att fika i solen med mina grannar, och senare grilla och dricka vin. Mekandet får jag klara av en annan dag. Det är väl inte olagligt att köra med dubbdäck en dag till eller så?? 🙂

IMG_0306

IMG_0312

 

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s