Lek och allvar

Idag har jag råkat ut för vad jag tror att nästan alla som håller på med hästar känner igen sig i. Alltså att man inte hinner, inte räcker till, och håller på med en jäkla massa grejor, dessutom halvdant. Ridning är både lek och allvar för mig på nåt sätt. Jag är seriös med det jag gör och vill verkligen utvecklas, även om jag också kan släppa alla mål ibland och bara vara. Annars skulle jag nog inte orka. Det här är ju ändå min hobby, även om det också är en livsstil.. ja, ni fattar.. 🙂

Jag hade tänkt rida stilterräng på ridklubben Udden utanför Kalmar om två veckor, och inser nu att det inte finns en chans att jag hinner komma iväg och träna före det. Ska jag då anmäla mig och hoppas att det går bra? Eller ska jag inse att jag har lite mycket just nu och det är bättre att anmäla sig senare när man hunnit träna. Kollade med Linda Algotsson om hon skulle ha några träningar innan den tävlingen, och det ska hon. Ingen av de kan jag vara med på. Vad i själva… !!!! Ja, men så är det bara. Jag får inse att det inte går att göra hur mycket som helst samtidigt. Då blir inget speciellt bra. Man får i så fall vänta med några av sakerna. Dra ner på ambitionerna.

Ibland har jag nytta av att jag är tidsoptimist, ibland inte. Men när jag känner mig ledsen, trött och stressad över att jag gör för mycket (och för dåligt) så brukar jag låta mig själv få vara less och sur ett tag. Sen gör jag upp en plan som är rimlig. Och i det här fallet så är det väl inte riktigt rimligt att rida terräng om två veckor. Egentligen är det väl sådär halvbra att jag ska tävla dressyr efter att ha varit borta i en vecka och bara hinner rida en dag innan tävlingen, men det är ju dressyr. Det är inte riktigt samma sak tycker jag. 😉

Och så försöker jag vara glad åt det lilla! Till exempel att jag har världens finaste häst. Som mår bra! Och jag mår också bra. Jag är bara lite trött just nu.

Skärmavbild 2014-04-07 kl. 17.32.35

Tjingeling!

 

/i

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s