Hoppträning på peppad fåle!

Ikväll var det hoppträning för Jens igen, he´s back from Arezzo! Yeiy! Jag tackade min lyckliga stjärna för att vi red så mycket övergångar i skogen igår, för jäklar vilken lurig övning vi fick idag. Som vanligt.

IMG_2818

Det var cavalettiövningar som framridning kan man väl säga, tre galoppsprång lite kort, sen fram två, tillbaka ett, två fram osv och så vände vi på det så det blev ”baklänges”. Varierat med raka spår och några böjda så hästarna verkligen skulle följa skänkeln. Som vanligt när det är Jens träningar så måste man ha en lydig häst (eller så får man det efter ett tag), och det är alltid riktigt jobbigt! Målet är ju inte att slita och dra och hålla på, utan att få hästarna att lyssna nästan på våra tankar. Kunna vara mjuk och följsam men ändå effektiv, hästen ska jobba! Dock kan jag som ryttarrepresentant i sammanhanget säga att jag också fick jobba.. en hel del! hehe.. 😉 Jisses vilken glad och peppad häst jag har. Det var på väg att bli lite vilt några gånger, men vi redde ut det. Ordning på torpet!

Sen blev det en liten utveckling av den här ”fram-å-tillbaka-cavalettibanan” till att även innehålla några linjer och då kom hindren upp lite mer. Och DÅ fick man betalt för att hästarna lärt sig lyssna! Vissa distanser bara satt som en smäck. Särskilt sista gången.

Min snälla syster skulle filma men jag hade glömt tömma minneskortet så det rymdes tyvärr bara en liten filmsnutt. Det här var nån av de sista gångerna, red en gång till efter detta och då hoppade Tell som en gud. Vilket tryck han har från backen, på två hinder hoppade han upp sig så fint att jag var nära att ta en titt på sprinklersystemet i taket! Tycker ändå jag brukar sitta rätt säkert, men här var jag minsann i luften ett bra tag innan jag kände sadeln igen..

På filmen ser ni att jag tappar iväg honom lite mot den svartvita oxern så vi får ett stort läge istället för att få in ett till galoppsprång, men jag är nöjd med att jag får tillbaka honom igen och nästa anridning på det blågula till den lila oxern blir bra. Såååå kul att hoppa igen! Duktig häst. 

 

 

Jensträning 140409 from Ida Qvarnström on Vimeo.

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s