1 dm skillnad på stiglädren..

Jag ligger i soffan och är så trött att det enda som rör sig är mina fingrar över tangentbordet. Allt annat är helt stilla. 😉 (Tack maskinskrivningen på högstadiet att jag kan skriva på dator ”flytande” utan att titta på fingrarna!)

I fredags var det som ni redan förstått en superdag med vinst i terrängen, sen kan man väl säga att lördagen var lite pausdag ridmässigt. Jag hade egentligen tänkt rida ut en lugn sväng men på grund av svår tidsoptimism blev det en semesterdag i hagen istället för hästrackan. Jag jobbade i lanthandeln istället för Matias, och sen fick jag skynda mig till stallet och sen in till stan för att gå på ölfestival. Det var mycket trevligt och jag smakade på en massa god mikro-öl. Det var typ öl-nördsparadiset. Inser att jag inte är så van att vara i sammanhang där det är så mycket män, fasen vad alla glodde. Jag fick även ett gäng ölbiljetter av random karlar. Tackade ödmjukast och använde upp dem bums. 🙂

Idag mådde jag som jag förtjänade efter att ha varit på trevligheter en hel kväll/natt i stan. Inte lätt det här att vara lantis, man är helt enkelt inte van vid att vara i stan och vara uppe sent. Dessutom i  finskor. Jag har så ont i fötterna nu!!  Kl 12.30 var jag iallafall i stallet i strålande sol och försökte desperat piggna till. Drack till och med en svinäcklig resorb-dricka för att klara av kommande dressyrpass i hettan! Haha.. 🙂 Stabilt.

In med pållen i släpet och iväg en liten sväng till Risinge där vi hade träningar idag för bästa Karin Pettersson. Det var jobbigt som väntat och det kändes ungefär som bikramyoga i ridhus sittandes till häst. Herregud. Och Tell med sin päls som vägrar ramla av.. Vi jobbade på iallafall, vi fick göra övningar som gick ut på att rida på ”en tygel i taget” och knuffa undan bogarna. Det var väldigt nyttigt. Allt gick ändå framåt tycker jag tills vi kom till en övning i trav där det liksom slog lite slint i huvudet på mig. Jag fick inte rätt på nånting. Värmeslag/bakfylla/mycket att hålla i huvet samtidigt.. eller nåt. Karin satt upp på Tell istället. Sen var han väldigt fin och loss i bogarna när jag fick tillbaka honom! Hehe.. Tack snälla Karin!! Det här var för övrigt första gången hon satt upp på det lurviga luddörat. Kul att se! Jag känner mig alltid lite tårögd när nån annan rider min häst och han går så bra. Blödig hästägare = moi.

Det roligaste var ju ändå när Karin satt upp i min sadel och sa ”men de här stiglädren är ju olika långa”. Jag var tvungen att dubbelkolla, och de var på ”samma hål” (nummer 17) på båda sidor, men det ena lädret har uppenbarligen töjt sig nåt så jävulskt. Det var typ en decimeters skillnad. Grattis. Nåja, det var ju bra att jag fick reda på det, annars hade jag väl ridit helt snett i ett halvår till eller nåt!! Kändes mycket bättre sen iallafall när jag hade justerat dem. Ett hål kortare på ena sidan och två hål längre på den andra. Sen blev det jämnt!

Kändes ändå som ett välbehövligt pass, och det är möjligt att Tell även hade lite träningsvärk från i fredags. Jag var bakis och han lite stel. Med tanke på det tycker jag ändå att vi fick godkänt. Fina fina häst! Naturligtivis blev det bad när vi kom hem. Blöt och glad häst rullade sig nöjt i hagen i solen, och jag åkte hem och åt grillat och lade mig i soffan. Det var den helgen!

Här kommer förresten filmen från vår stilterrängvinst i fredags!

Ida och Tell stilterräng 90-klass Udden 25/4-14. from Ida Qvarnström on Vimeo.

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s