Springa i snöre

Igår hade vi tänkt ta tag i den jobbiga vänstersidan och göra vår dressyrläxa på ridbanan. Men då fick vi erbjudande om att följa med ut och galoppera i skogen. Vilket tror ni det blev? 🙂

Då var alltså tanken att IDAG skulle vi ta tag i den där vänstersidan. Det var bara det att den arma hästägaren kände sig som en urvriden disktrasa, frös som attan (har nog lite feber) och dessutom var jag mycket märkligt stel i MIN ena sida (fast högersidan då). Hur kan man ha extrem träningsvärk i bara ETT ben?? Jag är människa! Det borde inte vara möjligt. Jag har inte ens gjort nåt speciellt med högerbenet. Ja ja.

Hur som helst blev det selen med de märkliga snörena som åkte fram istället. Pessoaselen alltså. Den tycker Tell är helt okej, fast han blir knuffad i rumpan av den om han försöker sig på fritt sken i giraff-form. Det blir han alltid lika förvånad över, men han accepterar det rätt snabbt! Som extra motivation lade jag ut några bommar på banan som jag longerade honom över. Det var skoj tyckte Tell. Men alltså detta vänstervarv.. han gick så himla tjusigt och avspänt i höger, och i vänster varv var det som fördömt. Han petade in bogen och gick utåtställd hur jag än spände selen så den var typ 1 meter längre på höger”tygeln”. Suck. Försökte mig på lite övningar i skritt när jag gick bredvid honom och petade på bogen så han fick knuffa undan den utåt. Då fick han panik och sprattlade som en galning i snöret. Jag tror han var lite taggad och inte riktigt förstod uppgiften.. det gick bättre efter en stund. Försökte vara lugn i båten och göra mycket övergångar med honom och strunta i bogen så länge. Det blev faktiskt mycket bättre på slutet. Skönt. Men nu får det bli dressyrsadeln nästa gång.

Nöjd häst med blommande körsbärsträd i bakgrunden!

Skärmavbild 2014-05-02 kl. 21.10.55

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s