Rädda sig den som kan!!

Igår var en spännande dag. Stallfamiljen eldade skräp och av misstag eldades det lite mer än vad som var tänkt. Allt gick bra som tur var, men det här innebar att det var en stor svart rykande hög precis vid ingången till Tells hage.

För att vara den eldräddaste hästen i Småland tycker jag han verkade ta det med ro, han och halvbrorsan gick (visserligen längst bort) och betade i lugnan ro. Eftersom Tells grimma hade hängt i ett träd precis vid den oplanerade elden så var den kolsvart och luktade döden, så jag fiskade fram en annan grimma. Få tag i djuret gick faktiskt fantastiskt bra, hör och häpna! Däremot kunde jag glömma att få med honom i riktning mot utgången (dvs där den pyrande eldhögen låg). Jag insåg att jag inte skulle vinna mot hans instinkt i det fallet, JÄKLAR vad han blir stor när han spänner upp sig! Så jag stegade iväg mot reservutgången istället ut mot vägen. Tells bror insåg då att han skulle bli lämnad själv, han som alltid är så cool, men inte idag. Panik-rycket smittade av sig på Tell. Han är inte så sen med att haka på sånt.. Jag lyckades hålla kvar i grimskaftet och coola ner situationen, och fick sen med mig mitt något upprörda djur in. Brorsan fångades också in och sen var allt lugnt igen. Alla kunde andas ut.

Eftersom ridbanan ligger nära den pyrande högen och det dessutom blåste åt det hållet, så insåg jag att det INTE skulle bli något kul pass där. Så vi red ut. Tell var spänd som en fiolsträng nästan hela tiden trots sällskap, och coolade inte ens ner sig när vi kom hem. Där luktade det ju ELD!!! Ja ja, det är sånt som händer. Jag får vara glad att 1. Ingen kom till skada och stallet brann inte ner. 2. Det gick att fånga honom hur lätt som helst, och vi överlevde ritten FAST han var laddad och spänd som jag vet inte vad. Ibland får man vara nöjd med det lilla. Nya tag idag istället! Nu åker jag till stallet.

Hej svejs!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s