Äntligen hoppträningar på utebanan!

Premiären avklarad på utebanan, och det med bravur! 🙂 Det är en sån lyx att hoppträna hemma, Tell visste precis vad det var frågan om och var verkligen i sitt esse.

IMG_3089

Esmeralda och Hugo. Här ser ni vår fina stora utebana!Egentligen var det bara i framridningen som det blev lite hejkon bacon, väldigt taggad häst som inte alls tänkte vara framför skänkeln och gå med på fina ”skänkelvikningar” in från spåret och sen ut igen i galopp. ”Byta galopp? Det kan jag!! Varför hänger du kvar på vänstersidan och muttrar, matte? Nu har jag ju bytt till höger”! Typ så..

Ja ja, det var inte bara jag som satt på en taggad kamel, Jens gav order om att vi alla bara skulle ut på spåret och galoppera i lätt sits några varv var. Sagt och gjort. Sen gick det bättre med övningarna och när Tell gick kvar i SAMMA galopp och frustade nöjt fick han klapp och beröm och fick skritta.

Resten av träningen gick så himla himla bra! Visst, jag har ganska höga krav på mig själv och tycker att jag kunde gjort en del saker bättre, men jag RED ordentligt, hade bra galopp, Tell jobbade fint igenom kroppen och hoppade kanonbra. Och mina misstag som jag gjorde hann jag ändå rätta till, så alla språng blev verkligen helt okej. Jens sa att han inte tyckte jag gjorde så många misstag, och att allt i vilket fall var klart godkänt och ”inom ramen”! Med det menar han att jag red allt på rätt antal galoppsprång, hann se i tid om jag låg stort eller nära och göra nåt åt det. Och det har han faktiskt rätt i. Jag är själv väldigt nöjd, även om jag såklart kan göra det ännu bättre! Nu är det bara att träna på! Jippie vad roligt det här är! Så kul när allt stämmer, sista hindret på banan var ett plankhinder på 1,20. Då stod Tell faktiskt emot lite, det brukar jag väldigt sällan vara med om! Men jag hann på med benen lite, så hoppade han så fint så fint. Älskade häst. Hoppa är livet, säger Tell! ❤

ps. Jag glömde helt bort min onda blåa fot medan jag red. Och jag glömde även bort att sadeln håller på att ramla isär. Haha! Men allt gick ju bra..

IMG_3106

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s