Sadelpassning

Idag har vi haft besök av Sophie Ericson från Häst och Hälsa, en jätteduktig equiterapeut och sadelutprovare som brukar komma ut till oss nån gång om året. Sophie är så himla duktig och trevlig!

Jag hade egentligen bara bokat tid för att hon skulle kolla på Tells sadlar, särskilt hoppsadeln tycker jag inte ligger kanoners längre. Men jag kom lite tidigare och då höll hon på att gå igenom två andra hästar i stallet. Sååå spännande att vara med och hjälpa till! Sophie jobbar mycket med massage och stretching och hon är en mästare på att se ”helheten”. Kul att hon känner våra hästar också, det är ju inte första gången hon träffar dem. 🙂 Roligt att se hästarnas reaktion också när hon hittar ”knutarna” och hjälper till att lösa upp dem. Sen får man alltid med sig ett ”program” av henne också med övningar man ska göra själv. Och så kollar hon igenom all utrustning såklart så man inte av misstag rider med något som t ex trycker, ligger fel eller blir obehagligt för häst eller ryttare, så inte spänningar uppstår av nåt sånt.

När det var vår tur så tyckte Tell redan att det var jättetråkigt. Han hade nog sett fram emot något mycket skojsigare, till exempel en galopprunda i skogen. Han brukar ju uppföra sig, men jag tror banne mig han har vårkänslor! Damp-häst.. Han coolade ner sig efter ett tag iallafall och Sophie kunde prova sadlarna på honom och känna och klämma. Han har lite myror i brallan den hästen, just nu lite extra tror jag nog pga lite kliande pälsfällning och att det är vår. Sophie tyckte han var jättefin i kroppen! Så roligt att höra! Och hoppsadeln passar mycket riktigt inget vidare numera för han har fått mycket mer muskler än sist! Han bär upp sig bättre, så ryggen är mycket rakare nu sa Sophie. Kul! 🙂 … men däremot måste sadeln stoppas om, fyllas framtill och göras rakare så den ligger stilla. Som det är nu har både hästen och sadeln ändrat sig.. Det är en jättefin Albion-hoppsadel och Sophie tyckte inte att jag behövde byta. Möjligen längre fram, men får jag den bara omstoppad så kommer den vara kanon ett bra tag till. Hon sa att just den modellen av Albion är väldigt eftertraktad, så det blir nog inget problem den dag jag behöver byta.

Dressyrsadeln (en Spalding Britannica) låg som en smäck. Och den är ju både min och Tells favvo också! Den behövde bara ”formas till” lite, den var aningens mer tillplattad på vänstersidan. Och jag som har så problem med hans vänstervarv, och så sitter jag tydligen tyngre på vänstersidan! Där blev man avslöjad..

Världens bästa sadelmakare Ingrid kommer på torsdag och fixar detta. Hoppsadeln har dessutom gått upp rejält i en söm, så ena knästödet lever farligt just nu.. huga! Men jag måste ju rida, ikväll är det hoppträning för Jens hemma på UTEBANAN!! Jihooo!!! Skriver mer om det sen.

Ber en stilla bön att jag kommer i ridstövlarna ikväll, min ena fot är blå och svullen nåt så jävulskt efter att hästrackan lyckades pricka den mitt i en sprattelattack på stallgången. Suck. Jag hade ändå skor med stålhätta! Men såklart lyckades han stampa mig ovanför stålhättan… Aaaaaaajjjjjjj!!!!!

Bilder på Sophie när hon jobbar, detta är dock inte våra hästar. Visst är den första bilden söt? Ser ut som att de kramas, fast de stretchar.. 😉

stretch3 stretch4

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s