De vita handskarna – och två blå rosetter!

Jag är lite i chock fortfarande. Jag tänkte att vi skulle träna oss på att tävla dressyr idag (för andra gången, vi har ju bara tävlat i dressyr en gång förut. En LB..) och så gick det så sjukt bra! Andra plats och blå rosett och ärevarv i både LB:1 och LA:1! Jisses Amalia så roligt!

Detta bildspel kräver JavaScript.

För det första var vädret mycket bättre än vad som utlovats. Det skulle vara 8 grader och regn. Det var typ 15 grader och sol-lite stänk-regn. Sååå mycket bättre! Och framridning ute på fin sandbana. We like! Tell kändes jättefin. Väl inne på banan i LB:1-an blev jag lite överrumplad av att han stod emot lite, och började inte riktigt rida mig ur det förrän efter kanske en tredjedel av programmet. Så poängen började liksom lite lagom och sen vandrade de uppåt. 😉 Han var lite fjantig/en räv bakom örat på några ställen men jag hann påminna honom med skänkeln om vem det egentligen är som styr här. Roligt att det kom med i protokollet också: ”Blir lite spänd emellanåt men ryttaren lotsar bra”.  64,31% och alltså en andra plats! Tjoho!

Jag var så glad och nöjd med dagen redan då, så jag tänkte att nu jäklar ska jag rida framåt i LA:1-an! Visst, det var första gången vi startade L:A men ändå. Jag visste att vi kunde bättre! Och jag hade också en helt UNDERBAR känsla på framridningen. Det var flera som kom fram och undrade vad det var för stam på hästen.. roligt! Han är bara så sjukt läcker att rida när han är mjuk och spänstig! Öronen framåt som två spjut!! (Sen var han så glad och taggad också att jag satt lite löst i galoppen när jag tröck till honom lite och han började bocka som värsta unghästen.. haha!)

Hur som helst. Jag hade en superbra känsla, och sen in och rida. Jag kom ihåg programmet! Yes! Och jag hade MYCKET bättre tryck under sulorna på honom än när jag började i LB:n. Så det är jag supernöjd med. Sjuor och till och med en åtta i protokollet på arbetstraven i början. Jihoo!! Sen var det ju lite spännande med ryggningen eftersom jag aldrig tränat det, inte ens på träning. Men det gick, inte jättevackert. Men ändå. I den förvända galoppen blev han lite lat och jag fick rida rejält, shit vad ovant! Han lurade mig i den vänstra förvända, spände upp sig och fick ett sprattelryck när jag NÄSTAN hade rett ut det. Så den fick jag bara 5,5 på tyvärr. (och det var ju dessvärre x2 på den). Men annars var det helt okej! Poängen var lite i omvänd ordning i LA:n, jättebra i början men sen orkade vi inte riktigt hela vägen.. haha! Men så roligt att det räckte till en 2:a plats det med! Och jag är så GLAD över att jag fick 7:or på alla halterna!! Hurra!!!

Det är väl hans svaga skritt som vi får jobba vidare på. Usch vad svårt det är att få en taggad häst med hopperumpa att gå låååånga fina övertrampande dressyr-skritt-steg! Och i galoppen är han lite redo att hoppa sargen, så lite mer avspändhet där ska vi också jobba på. 😉

Jag red i vita handskar idag för första gången i mitt liv, och det var högst strategiskt bara för att jag skulle få skämmas om jag rattade omkring för mkt med handen inför domare och publik! Haha! Men alltså, jag tror aldrig jag har haft så stilla mjuka händer heller som idag.. hehe.. så det funkade mycket bra!

Hej svejs från en glad och trött tävlingsryttarinna!

IMG_0627

IMG_0637

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s