Badminton

Jag är inte nån fälttävlansexpert, även om jag gärna vill bli det någon gång! Men eftersom jag är väldigt intresserad av sporten och har tänkt börja rida fälttävlan själv så är det klart att jag slukar allt som har med fälttävlan att göra. Inklusive skaffat Horse 1-webb-TV så jag skulle kunna följa Badminton. (Särskilt terrängen var jag intresserad av att se).

Skärmavbild 2014-05-17 kl. 22.14.39

Så nu har jag sett stora delar av terrängen, och det har ju varit en del snack om den. Bland annat Annelie Frank i ridsport tyckte ju att det var ett misstag att göra den så svår, att det var dålig PR för sporten med alla fall (även om ingen kom till skada) osv. Och ryttarna säger att det ”ska vara utslagsgivande”… ja, lite så.

Jag tänker inte lägga mig i det där, för min del ser det SJUKT svårt ut. Och det måste ha sugit något helt fruktansvärt med allt regn, det blev säkert en helt annan bana än vad de tänkt sig i och med det (eller framför allt ett helt galet tuggummi-mjukt underlag). Jag är inte säker på att det hade varit riktigt så många som åkt ur terrängen om det inte varit för det krävande underlaget.. Men vilka fantastiska ekipage!! Och herregud vilken häftig känsla det måste vara att få rida där. De som gjorde det bra alltså, de gjorde det riktigt bra.

Så himla himla synd att Reality missförstod Sara och hoppade upp på hindret som hon skulle hoppat över hörnet på. Men när man ser det på TV så förstår man verkligen att det kunde hända, det gäller att på extremt kort tid få in rätt vinkel, och det går fort och är i en mörk skogsdunge.. Hindren är så stora så hästarna ser ju inte vilket håll de ska åt efteråt. Det är väldigt små marginaler på den nivån. Men fram tills dess gick hon som ett skott och bara käkade upp hindren! Det såg verkligen superbra ut. Och Ludwig red jättebra på sina två också, kul att se! Verkligen en kämpainsats han gjorde med hästarna, de ställde upp för varann i vått och torrt! Han skriver jättebra om sitt Badminton här, läs det! Johan Lundins ritt såg jag inte så mkt av tyvärr pga att de filmade Mark Todd istället då, men det verkar ju ha varit en bra runda. Synd att Viktoria Carlerbäck fick utgå så tidigt. Det såg bra ut fram tills dess.

Om jag inte hade jobbat i helgen hade jag väldigt gärna åkt ner till Skåne till Eketorps fina tävlingar. jag har aldrig varit där men jag har hört att det ska vara en jättejättefin bana. Den måste jag verkligen se någon gång, eller ännu hellre rida på själv en vacker dag! De har ju en 100-klass t ex! 🙂

Jag är anmäld till min och Tells allra första fälttävlan någonsin, i Skåne om några veckor. Dock är jag inte säker på om jag verkligen kan åka då, och ännu mindre om det går att få till någon träning på den banan före tävlingen. Rookie som jag är känner jag att jag vill ha tränat på den aktuella terrängbanan. Så vi får se. Men håll tummarna i vilket fall! 🙂

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s