Efter regn kommer solsken

Den här veckan kommer Tell mest troligt att få börja gå ute dygnet runt. Det kommer han nog gilla! 🙂 Det är runt 25 grader varmt här och ska vara det hela veckan. Gräset växer så man nästan kan se det. Jäklar vilket krut! Ska bara fixa så han har kompisar i hagarna bredvid iallafall som också ska vara ute, annars får han sova inne trots allt. Hans hagkompis och halvbror ska nämligen ner till Skåne och tävla dressyr i helgen och får sin skönhetssömn inne denna vecka. 

IMG_0700

Storebror Tim i bakgrunden med täcke. Lillebror Tell naken. Två nöjda hästar i paradiset mumsar gräs under syrenerna! 🙂

Det är lustigt det där hur de kan vara så olika. Tell är ju en känslig fjant rent mentalt, men i kroppen är han väldigt tålig! Har päls som jag vet inte vad och fryser väldigt sällan. Hans bror däremot är jättestor och rejält byggd, men tunnpälsad och väldigt känslig för kyla över ryggen och blir stel och olycklig om han blir kall.. Han är dessutom världens räddaste häst (egentligen) men som gör vad som helst för sin matte! Hade han inte varit så väluppfostrad hade han nog sprungit till skogs av rädsla för sin egen svans, haha! Det är så fint att se, han litar alltid på henne! Det är dit Tell och jag också ska komma en vacker dag.. hrm..

Uteritten igår kväll var helt MAGISK. Det kändes lite som att vara i fjällen eller nåt, luften helt frisk och himlen alldeles klar. Sjöarna låg helt spegelblanka. Båda hästarna vi var ute med uppförde sig fantastiskt bra, en sån där runda när man bara sitter och njuter! Tempoväxlingar, flyttar lite hit och dit, rider övergångar.. galopperar med stora runda mjuka språng i solnedgången och bara har det UNDERBART. Efter regn kommer solsken.. 😀

Fler bilder från igår kväll:

Detta bildspel kräver JavaScript.

En reaktion på ”Efter regn kommer solsken

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s