Hoppträningsrapport

Återigen önskar jag verkligen att någon hade filmat.. Hade velat se det här utifrån istället! Antagligen såg det inte så illa ut ändå, även fast det kändes lite halvkasst där i mitten ett tag. Sen lyckades jag ta mig samman. Och det var ju tur, eftersom Jens sa att han faktiskt förväntar sig att Tell och jag kan ta oss runt en 110-bana utan några större problem nu! Det är lite av ett lyxproblem att det har börjat gå så pass bra nu i hoppningen att både Jens och jag har höjt kraven på mig..

Uppvärmningen var jättebra, men säkert ganska svår om man inte kan sina dressyrgrejor! Vi red på en stor mittvolt med mycket övergångar, öppna och sluta i galopp, tempoväxlingar, samt förvänd galopp. Tungan rätt i mun! Hästarna blev väldigt mjuka och följsamma. Allt kändes toppen!

Hoppningen kändes också super i början. Sen blev Tell lite stark och lång, och jag blev lite fast i bromsen. Försökte tänka på att han skulle vara framför skänkeln, men det slutade ändå bara med att han kändes stel och jag red för fort. Fick svårt att se avstånd. Suck. (Nu gick det ändå rätt okej, det var ingen pannkaka.. men vi kan bättre! Grrr…)

Sista varvet vi skulle rida banan hade Jens höjt till 110 (minst), och då kände jag att jag hade min sista chans att få revansch. Jag var så himla sur på mig själv. Satt upp mot hindren och tryckte dit ytterskänkeln i god tid före varje sväng och DÅ min själ satt det! När piloten gör sitt jobb är det lite lättare. Tell hoppade jättefina språng och nu hittade vi rätt på alla distanser. Det var klurigt, bland annat att rida in i en kombination räcke-räcke på fem galoppsprång på böjt spår. TRÅNGT som attan inne i kombinationen (såklart, det är aldrig lätt på Jens träningar..) så där fick man sitta upp snabbt och hjälpa hästen när det blev lite högre! Duktiga Tell. Det var en riktig gympabana för pållarna idag.

Efter dusch och ompyssling (samt även lite insektsspray för säkerhets skull) fick hopphästen gå ut på grönbetet igen och stanna ute. Han var så nöjd! Härligt att se. Oj vilken värmebölja vi har den här veckan.. få se hur länge det varar.

Note to self: Hoppa lite oftare (när det inte är träning alltså), och träna på riktiga hinder! Inte bara bommar och cavaletti.. Minst 90 cm iallafall nån gång då och då så jag verkligen rider an ordentligt, och kan känna att jag har motorn igång med ”gummiband”. Tänka en svag öppna i galoppen, tempoväxlingar, eller rida in på kvartslinjen, vad som helst så jag känner att gasen i ytterskänkeln funkar igen! Jag måste ha honom upp till ytter tygel i aktiv galopp, annars funkar inte avståndsbedömningen så bra! Tyvärr är jag lite för lat när jag rider själv. Jag måste bli mer noggrann och ha lite mer marginaler! 🙂

Håller tummarna för att det ska gå i lås med våra planer för egenkomponerad träningshelg i Skåne om två veckor.. då är tanken att vi ska få till träning på två olika skånska terrängbanor med övernattning på den fina gården där Tell är född, det hade varit nåt det! 😀

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s