Hoppgalopp är en färskvara

Hej igen! Jag har haft lite bloggpaus i några dagar. Eller lite paus från allt faktiskt. 🙂 Jag har varit i Skåne hos fina vänner i helgen och dels varit på 40-årsfest och dels bara umgåtts och haft det mysigt på skånska landsbygden hos några andra goda vänner. Såååå underbart!

Skärmavbild 2014-05-26 kl. 22.17.04

Ridit har jag också gjort, mest ridit ut sen hoppträningen i onsdags men ett pass på banan blev det innan jag åkte till Skåne i lördags. Tell känns så nöjd med livet så.

Ikväll blev vi på kort varsel tillfrågade om att vara med på hoppträning för Mats Torstensson, det skulle vara på grann-hästgården på deras fina sandbana. Självklart tackade vi ja och skrittade bort dit! Det var bara det att det var tusen grader varmt. Men nu ska man inte klaga när det är så galet fint väder!! Men det kändes som typ 30 grader, och det var det nog också.. fast jag red kl 19.30!! Svettigt..

Skärmavbild 2014-05-26 kl. 22.16.34

Tell var iallafall jättetaggad och glad. Och kändes så himla fin! Jag tycker absolut att jag höll mig inom nån slags marginal hela passet idag, jag hade mycket bättre galopp idag redan från början än på Jensträningen i onsdags. Mats säger att hoppgalopp är en färskvara, och det stämmer verkligen! Jag ska lägga ut bommar hemma på banan med 17 meter emellan för att kontrollera då och då att jag ligger i sån galopp att fyra galoppsprång är helt lagom.

Allt känns så lätt när man hittat den där perfekta hoppgaloppen! Man bara flyger fram utan att det känns som att det går fort, det är lätt att se avstånd och hästrackan känns som värsta gummibollen. Så himla himla roligt!! 😀 Dessutom är det inte hela världen om man (som jag) ibland i nån slags överambitiös iver råkar måtta lite väl mycket in i en kombination och tar bort ett galoppsprång för mycket. Hästapållen hoppar ut ur kombinationen lekande lätt ändå, han bara stampade på lite extra med sina gummibolls-bakben. Tack för det sa den ambitiösa matten, höll i sig, klappade hästen och red vidare! ❤ En 1,15-bana var inga problem. Hurra vad roligt!

Hoppas ni njuter av det fina vädret, om det är sånt där ni bor också alltså! Jihoo! Och smörj för guds skull in er med solskyddsfaktor, det gjorde inte jag och nu har jag tidernas värsta bonnabränna från i helgen. Som dessutom kräver lite aloe vera-insmörjning där det är som värst. Tur att jag har många aloe vera-växter hemma… aaaaj!!!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s