Fälttävlansliv i Skåne!

Nu har jag precis kommit hem efter två dagars fälttävlansliv i Skåne, sååå underbart! Det känns lite som att jag har varit på läger… 🙂

Vi har bott hos Tells fantastiska uppfödarfamilj, och hjälp vad vi alla skrattade när vi kom fram på kvällen igår! Han bara FOR in som ett skott rätt in i stallet till sin gamla box! Han brukar aldrig dra iväg, men den här gången hängde jag som en vante i grimskaftet! Hahaha!

Tells ”mormor och morfar” bor alltså i Skåne, och ”mamma” uppfödare här i Småland. Nu ska den äldre generationen flytta hit till Småland de också, så deras fina gård ligger ute på Hemnet. Kolla här om ni vill, så får ni se bilder på det underbara ”pensionatet” som Tell och jag har spenderat nationaldagshelgen hos! 🙂

I torsdags tränade vi terräng på Tågarps jättehäftiga bana för Anna Nilsson, oj vad roligt det var!! Den banan bara fortsätter och fortsätter, det är flera olika fält med roliga skogspartier mellan. Det kändes som att rida mitt i ett dataspel. Upp och ner, genom skog, ut igen, upp för en backe, två olika jättefina vattenhinder, swooosch sa det bara så var träningen slut! Mera mera!! Det var verkligen super att få träna där, eftersom vi är anmälda till debutantklassen där nästa helg. Gulp. Men nu känns det riktigt roligt!

Nu till det tråkiga: Jag trodde ju igår att det var mina sporrar Tell fått skav av, den goda nyheten är att det var det inte alls. Den dåliga nyheten var att det nu uppdagades att de snygga nya stigbyglarna skaver honom som attan. På med kylgelé och vila över natten. Idag var det mycket bättre, men jag valde ändå att inte rida den andra träningen i Dagstorp som jag hade tänkt. Även om jag kunnat låna ett par gamla hederliga stigbyglar så kände jag att jag inte ville ha något alls emot det där, så det får läka ifred. Så nu har jag bara spanat in Dagstorps terrängbana och tyvärr inte ridit den.

Förutom att vi med stora hästar tränat i helgen så var även lilla barnbarnet respektive barnet till uppfödarna med, hon red Sugar Cup med sin lilla B-ponny. Så söta att man bara smälter!! Vilket himla bra initiativ det är med den cupen! Ted Velander hade träning för en hel del småttingar kvällen innan, och idag gällde det. Det är en träningstävling i terräng där de får stilpoäng. Även om det skulle bli några stopp osv så får barnen hjälp att komma runt. Dessutom är hindren så små, 50-60 kanske, så även de allra minsta kan vara med och få lära sig. Jättejättebra på alla sätt! (”Vår” lilla ponnyunge är 8 år). Att börja direkt i P70 är ju ganska mastigt för en del pytteponnyer och pytteungar.

Nu är jag helt slut. Fyra timmars sömn (pga mkt trevligt sällskap och sen kvällsträning..) och sisådär 48 mils bilkörning på två dagar tar ut sin rätt. Jag har duschat men jag luktar ändå häst… Ett kärt bekymmer.. 😉

Trevlig fortsättning på helgen på er hälsar en trött och glad terrängryttare, terränghästen vilar upp sig i hagen nöjd och glad, återförenad med sin bästa vän – brorsan Tim! Man kunde tro att de två varit ifrån varann i två månader och inte två dagar.. ❤

Här kommer ett litet bildspel från helt suveräna dagar i Skånelandet / Hästparadiset!

Detta bildspel kräver JavaScript.

En reaktion på ”Fälttävlansliv i Skåne!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s