Dressyr-köttbullen ;)

Det är fortfarande lika obegripligt att tjockis-hästen är så glad! Igår trimmade jag på banan igen, och VAD han jobbade på fint!

Jag får komma ihåg det här dagar när det inte känns lika bra.. 😀 Jag varierade lite mer med serpentiner, volter och skänkelvikningar som uppvärmning. Vi har ju lite hinder som alltid står framme också, och lämpligt nog låg de på ”unghästhöjd” så det passade ju även bra att skutta över dem fast jag satt i dressyrsadel.

Tränade på att landa i höger galopp efter hinder fast i vänster varv osv, och bytte ibland till att landa i ”rätt” galopp så att han helt var med mig. Har sett den övningen på HM we love horses nån gång när Malin Baryard red det, och tyckte det verkade sjukt svårt att kontrollera vilken galopp de landar i. Och det var det verkligen. Men bra! Tränade även lite mer förvänd galopp, och sen lite byten. Vi fick in tre byten på en diagonal!! 😀 Värsta dressyrhästen. Jihaa!

Jag brukar inte träna byten för Tell blir lätt så himla peppad och byter av sig själv i rena glädjen. Men igår fick han verkligen guldstjärna, jag kunde rida ett helt varv i förvänd galopp om jag ville, rida in på en diagonal, göra ett byte, och sen fortsätta i förvänd galopp fast i det nya varvet (!) Tror jag aldrig har hänt förut. När jag tänker efter bytte han inte en enda gång på eget bevåg, utan bara på mina kommandon. Herregud. Vad har hänt???

Förmodligen hade vår dressyrfröken Lisa säkert haft ett och annat att säga om bytena, jag känner inte riktigt om han byter ”dressyr-korrekt” och inte ”hopp-byte”.. men ändå. Jag är sjukt nöjd.

Idag har han fått vila för jag har varit iväg och jobbat till väldigt sent. Men imorgon bitti åker vi på dressyrträning för vår Hollands-tränare Karin Pettersson som är här. Det ska bli väldigt kul! Träningen är på morgonen, sen ska vi snabbt hem till hovslagaren och få på nya dojor och sen ska jag på jobbet. Häpp häpp! Snart har jag semester, ska bli såååå skönt!!! Har nog aldrig längtat så mycket efter semester tror jag.

IMG_0864

 

IMG_0863

 

ps. Vi har blivit tillfrågade om vi vill vara med i division 2-laget i dressyr för vår ridklubb i höst, jag funderar faktiskt på att tacka ja! Men det är väl för att det känns så roligt med dressyr just nu, haha! 😉 

En reaktion på ”Dressyr-köttbullen ;)

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s