Alla hjul i backen!

I förmiddags lastade jag Tell och körde bort några kilometer till Risinge-ridhuset. Karinträning, tjoho!!

Det handlade mycket om andning idag, Karin hade varit på kurs om just det så jag förstår att hon bara brann av att dela med sig av detta! 🙂 Det var väldigt intressant. Hon ritade i ridhussanden och förklarade ivrigt. Fick träna mycket på att andas lugnt, men ända ner i magen så att andningen verkligen gör att man kommer ner i sadeln och stabiliserar sitsen.

Som vanligt är det väldigt hög nivå att rida för Karin, även om man ”bara” tränar på att andas rätt så är det så sjuuuuukt svårt! Hon ville att jag skulle få Tell att börja trava bara av att andas. Det funkade väl sådär, haha! Men jag förstod hur hon menade, och vad som skulle hända. Han måste nog bara få en chans att förstå mig lite bättre om jag nu inte ska använda några mer hjälper än andningen. Han tyckte det hela var väldigt mystiskt.. 😉

Jag har ganska lätt att ta till mig förklaringar om andning, jag har tränat på det hela mitt liv eftersom jag alltid sjungit i kör och för olika sånglärare osv. Sen är det ju rätt annorlunda när man sitter på en häst såklart, det är liksom lite fler parametrar som kommer in i bilden än att bara kontrollera sin röst, känna exakt vilka muskler man använder, veta hur diafragman fungerar, att ”hålla i” mag- och ryggmusklerna på olika sätt, var man lägger stödet, vilken klang man sjunger med osv som jag gör med sång-andnings-träningen. Men ridning är galet svårt, så är det bara. Jag är ofta med om att jag förstår liksom själva teorin, känner till och med hur det ”ska” kännas i kroppen, men ändå får jag inte alltid till det. Det är rätt fascinerande. Ibland sitter det i huvudet, ibland någon annan stans.. ibland är det hos mig, ibland hos hästen. Träna, träna, träna.. Man kan ju tycka att rida och andas på samma gång inte borde vara så svårt. Jo tack. 🙂

Förutom andningsträningen fick jag rida volter och vända över ridbanan. Det låter inte så svårt va? Hehe. Utmaningen var att tänka att Tell var en fyrhjuling (!) Alla hjul ska vara i backen när du svänger! sa Karin. Det var inte så lätt som det låter kan jag tala om! Om ni inte helt är med på metaforen fyrhjuling så kan jag säga att det jag tränade på var att hästen samtidigt som han spårade och drev på framåt inte fick ”tappa ut” t e x ytter bak, eller ytter bog när jag svängde. Kontroll på både ytter och inner sida. Väldigt nyttigt!

Jag tänkte verkligen att han hade fyra hjul, hahaha! Min fina fina fyrhjuling. 🙂 Karin sa att hon hade aldrig sett honom gå så bra. Så roligt att höra! Själv tyckte jag att det gick sådär, men att vi var nära lösningen på gåtan flera gånger!

Efter träningen åkte vi hem och fick på nya dojor på Tellepelle, hovis var hos oss idag och skodde alla hästarna. Det är verkligen annorlunda med sommartider, tror det var sju-åtta veckor sen förra skoningen och nu var det nästan kris. På vintern kan han lätt gå i 10-11 veckor utan problem.

Ikväll efter jobbet började jag semestern med att däcka i flera timmar i sängen med kläderna på. Min sambo väckte mig kl 20.30 och sa att maten var klar. Nu känner jag mig pigg igen! Semester, hurra!!! ❤

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s