Terrängträning i Flyinge – håll i hatten!!

You know me by now.. hehe.. årets varmaste dag, vad gör jag då? Tränar terräng i Skåne såklart! 😀

Den här gången åkte vi ner till Ted Velanders bana utanför Revingeby/Flyinge, riktigt fin bana med många roliga hinder. Massor av bankar, trevligt vatten, osv.

Våra två fålar var väldigt coola till att börja med, och vi skrittade omkring och spanade in stället. Sen började den ena fjanta sig, och sen den andra. Så när vi började träningen hade vi en stor fjantfia som överhoppade sig och mesade sig lite, och en fjantpelle (Tellepelle) som var överspeedad och jättetittig. Och en pilot som blev spänd och tappade all vettig galopp.

Som tur var hade vi i princip privatlektion för Ted, det var bara vi två. Så vi fick rida riktigt mycket, och hästarna blev mer och mer medgörliga och trevliga. 🙂 Mot slutet gick det riktigt bra. Jag är inte riktigt lika nöjd med min ridning och flytet som vi hade i Öved sist, men det här blev ju väldigt bra med tanke på att djuret var spänd som en fiolsträng till en början. Det är ju också nyttigt att träna sig på, även om det såklart inte är lika lyxigt som att bara glida omkring och allt stämmer.

Nu är jag så trött så jag nästan smäller av. GUD så varmt det var idag. Över 30 grader. Men sååååå värt det!! ❤ Som vanligt var vi människor mycket mer medtagna av värmen än hästarna, de verkade rätt oberörda. Jag har aldrig längtat så mycket efter ett bad i sjön tror jag.. jag var helt inpackad i ett lager av salt hela jag!! Jag ger ju hästen extra salt nu när det är sommar och han går fälttävlan, jag måste nog börja ge mig själv mer salt också.. kan äta typ tre påsar chips nu utan problem känns det som. 😉

Ska lägga upp några filmklipp sen tänkte jag, jag är för trött just nu. Min snälla syster var hästskötare och filmare. Här kommer några bilder från dagen!

Skärmavbild 2014-07-24 kl. 00.24.25 Skärmavbild 2014-07-24 kl. 00.25.43 Skärmavbild 2014-07-24 kl. 00.33.14

En reaktion på ”Terrängträning i Flyinge – håll i hatten!!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s