Att bli lurad av sin egen häst på dressyrbanan…

Då var lagdebuten i dressyr avklarad! Jag önskar att jag kunde säga att det var med bravur… :S

Man kan inte vara på topp jämt. Så är det väl bara. Och friskt vågat, hälften vunnet… just det stämmer verkligen in på LB:3:an idag iallafall!! Hahaha… ja, man får väl skratta åt eländet. 🙂

Nä, men så hemskt var det inte. Det var hemskt att stiga upp kl 5 på morgonen och åka till stallet och knoppa, det var det. Jag är verkligen ingen morgonmänniska! Men sen efter första klassen var riden kände jag mig på topp. Och så roligt att mamma var med! Det är inte vare dag. Hon bor ju 150 mil bort eller nåt sånt.

Tell kändes fin och peppad, och vi hade egentligen inga större missar i programmet i första klassen förutom att jag blev lite förstelnad när han började trippa i traven i övergångarna från galopp och gjorde… ingenting. Så jag bestämde mig till andra klassen (lagklassen) att jag måste ju göra NÅNTING i övergångarna. Komma till ridning.  62,5% red vi ihop i LB:2:an och det var inte så värst långt utanför placering faktiskt. Kul!

Oj vad han kändes pigg och glad på framridningen inför andra klassen sen, bockade och kickade så jag fick hålla mig på avstånd från de andra!! Han som brukar vara som ett lamm.. ja jisses. Men glad var han. Han tänkte väl ”var är terränghindren”????

Han kändes jättefin och hade härligt tryck och superhärlig energi, men på banan sen så lurade han mig till månen. Bara rymde nåt helt kopiöst. Vi sprattlade oss runt första delen av programmet i nån slags speedad lama-trav med galoppinslag, tvärnit och bakåt i halten och jag vet inte allt.. huga ligen. Ibland har man liksom lust att bara göra halt, och ropa ”jag börjar om”!!! Men det går ju inte.. 😉

Sen kom jag till ridning iallafall till slut och i galoppen slog vi till med tre åttor och fina lovord från domaren! 🙂 Men där kände jag verkligen att han var så fin som jag ville visa upp. Så det var ju skönt att nåt gick bra iallafall! Herregud, stackars domare.. hela poängskalan kom verkligen till användning i det här programmet, haha! Treor och åttor i en salig blandning.  58% blev det och det var väl inget direkt att hänga i julgranen. ”Flott häst med mycket energi”! stod det bland annat i kommentarerna. Jo jag tackar. Som tur var red mina lagkamrater finfina ritter och vårt lag kom på 2:a plats! Hurra! 🙂

Nästa gång ska jag helt klart ha mer marginaler, han ska inte kunna trolla bort sin ryttare så lätt den där lilla lurifaxhästen!! Over and out från soffan!

1601126_10202788957986757_1569406397919670598_n

mamma, en finfin hästskötare. Om än lite rädd. Men ganska tuff är hon! Och hon älskar Tell. Och mig. 🙂

 

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s