Skogsgalopp och bodybalance

Igår hakade jag på två ridkompisar ut på en härlig tur i skogen. Vi red både upp och ner i klätterbackarna några gånger i skritt, hästarna jobbade så fint så, och några härliga galoppsträckor blev det också på rundan. Tell laddade visserligen på som bara den i rena glädjen, men lyssnade fint. Racerhäst! 🙂 Härligt efter klätterbackarna att de bara känns så otroligt mjuka och fina i kroppen. Superbra gympa. Jisses vilka fina galoppfattningar jag fick till efter det! Ett skogspass var verkligen vad vi behövde. Så glada och nöjda hästar, och glada ryttare med rosiga kinder! Dock var det en ”massa” folk ute i skogen och plockade svamp (antagligen) så man fick hålla i sig ibland när hästarna blev rätt överraskade!

Idag var vädret väldigt fram och tillbaka, och jag inte hade så lång tid på mig i stallet för jag skulle på styrelsemöte. Fiskade in Tell från hagen och körde lite övningar från marken med honom på ridbanan. Jag kände mig lite inspirerad av Bodybalance för hästar, med lite stretching och lösgörande arbete fast man jobbar hästen från marken. Vi hann tyvärr inte göra så jättemycket för himlen öppnade sig och både Tell och jag ställde oss med rumporna mot regnet och försökte ta skydd.. 😉 Men det jag hann göra var ändå att introducera övningarna för honom, och flytta omväxlande både framdel och bakdel så att han klev över med benen och in under sig. Svårt att avgöra om han blev sådär väldigt stretchad och lösgjord, men han var intresserad hela tiden och avslappnad och förstod vad jag menade i det stora hela. Även om han nog undrade lite vad jag höll på med.

Jag tycker så mycket om att vara med min häst, och jag behöver inte alltid sitta på ryggen på honom. Dock känns det som att jag mest gissar när jag gör övningar med honom från marken, jag kan ju inte så värst mycket om sånt här. Men å andra sidan märker man ju vad som funkar och inte. Jag provar igen på ett annat sätt om han inte förstår mig, försöker vara noga med min position och mitt kroppsspråk och berömmer när han gör rätt.

Han är så känslig så jag brukar undvika att ha spö att peka med, det räcker att jag använder mitt kroppspråk. Det kan bli för ”starkt” ändå och han överreagerar.. så är det med en känslig och ambitiös pålle! Jag märker verkligen när jag hanterat honom för lite, det räcker liksom inte bara med att leda dem in och ut från hagen varje dag (före och efter ridning). Den här sommaren har jag fått ett så himla mycket bättre samspel rent allmänt med min häst, och det är väl för att jag har varit så mycket med honom ute på olika läger, träningar, tävlingar och andra äventyr! Då blir det ju en massa mer hantering också. Det blir både han och jag tryggare i. Vi vet lite mer var vi har varandra nu och litar på varann! (Oftast).  🙂

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s