Hoppning, vilken grej!

Okej jag får erkänna en sak. Jag har hoppat helt sjukt lite hela sommaren!

Jag har ju visserligen ridit en hel del fälttävlan, så då har jag ju såklart hoppat. Tränat en massa terräng och så, och på tävling har vi ju ridit banhoppningsmomentet. Men där emellan, har jag hopptränat nåt? Nej. Det var väl nån Jensträning i början av sommaren kanske, men sen har ju de träningarna haft uppehåll.

Jag har väl tagit nåt skutt över nåt hinder lite då och då i dressyrsadel mest som belöning för Tell, men idag kände jag mig sugen på att hoppa lite! På med hoppsadeln, magplattan och martingalen och hela faderittan. Och Tell var med på noterna som vanligt, som den peppade hopphäst han trots allt är 🙂 Ibland glömmer jag bort hur roligt både han och jag tycker att det är med hoppning! Kanske hänger det kvar lite dåligt självförtroende från tidigare, men det borde jag verkligen inte ha längre! Sadeln är ju omstoppad så jag sitter mycket bättre nu och kommer till ridning på ett annat sätt. Bästa Ingrid!!! (Vår grymma sadelmakare). Tidigare valde jag nästan alltid dressyrsadeln och kände mig inte alls som att jag kunde rida när jag satt i hoppsadeln…

Åter till dagens hopp-pass på banan. Oj vad fin han var!! Efter en trevlig uppvärmning med mycket trav-skritt-övergångar och galopp i lätt sits hoppade vi övningarna som byggdes upp på Jens-träningen sist (det står framme på banan), fast inte på 1,20-höjd utan nu var det snarare 70-80. Mer som studs. Men gud vad kul det var. Första hindret vi hoppade blev Tell så glad att han hoppade 1,20 fast hindret var hälften så högt.. 🙂 Sen lugnade han sig som tur var. Tränade mycket på tempoväxlingar, att inte klämma med skänkeln, ha en stadig och lugn sits och inte rida iväg honom. Duktiga, duktiga häst! Han jobbade på så himla fint och vad väldigt nöjd med livet. Vilket härligt ridpass såhär en fredagskväll! ❤

IMG_1153

 

 

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s