En helg i Tingsryd

Igår var jag funktionär på kvalitetsbedömningen i Tingsryd, det var roligt! Jag hjälpte till under den uppsuttna hoppningen.

Domaren Mikael Nolin tycker jag var jättebra, verkligen sympatisk och ville i alla lägen hjälpa de unga hästarna att visa upp sig så bra som möjligt. Detta gällde även att lugnt och tryggt hjälpa ryttarna i de fall det behövdes. Skyggade en häst vid något hinder eller vid läktaren t ex så gick han före så hästen kunde slappna av och förstå att det inte var farligt, osv. Stort plus tycker jag! Det är ju mycket nerver såklart, både hos ryttare och hästar och alla möjliga andra inblandade.. då är det helt super om alla runt omkring verkligen gör sitt bästa för att hästarna ska kunna slappna av och känna sig trygga. Som tur var tycker jag att hästarna överlag verkade vara mycket väl förberedda för uppgiften detta år. Skönt! Själv bara njöt jag, det här var första gången jag var på kvalitets och INTE (personligen) hade något att göra med någon häst som skulle visas. 🙂 Jätteintressant också att få höra hur domaren resonerar, och prata om avel och allt möjligt annat spännande en hel dag med goa människor!

Några fina hästar fick jag se, men det var ganska många som var ”sådär” också. Lite halvljummet och inga direkta kanonpoäng. Men jag tyckte mycket om en stor valack efter Baltimore – Goodtimes, han såg ut att trivas på jobbet och hoppade trevligt och med gott självförtroende. Jag gillade ett sto också, som var efter Cosmeo – Romantiker. Hon gav ett väldigt trevligt intryck tycker jag, en välbalanserad, snygg och positiv häst! Såg ut att ha en härlig inställning. Just det ja, ett till trevligt sto minns jag nu! Hon var efter Fetcher N har jag för mig, riktigt läckra framben och härlig uppsyn! Jag är så svag för vackra huvuden på hästar har jag märkt.. 😉

Som bonus fick jag kolla lite på löshoppningen idag också på samma ställe, då min bil dessvärre fick sova över på Tingsryds rid- och körklubb i natt. Precis när jag körde in där igår började det nämligen skramla som ut i själva h-ete om motorn, så jag vågade inte köra hem med den. Det var omöjligt att avgöra hur allvarligt det var, trots att jag låg både under bilen och under huven..

Så jag fick åka tillbaka dit idag igen och ha med mig sambon. Han hittade inte heller vad felet var, men vi bedömde iallafall att vi skulle försöka köra hem med den skramlande rishögen. Och det gick ju bra, som tur var. Slutnota för helgen: Fina hästar, trevliga människor,  trasig dragbil. Hej och hå. Nu slöar jag i trädgården istället och funderar på att ta mig ut till min häst som jag inte sett på hela helgen. Får bli nån lugn skogstur idag känner jag.

ps. Vad är det som händer egentligen med det svenska fälttävlanslandslaget i VM??? Fattar ingenting. Skadade ryttare, skadade hästar, ryttare som tackar nej, ryttare som kanske kommer och är med ändå.. jahapp, den som lever får se! Jag ser iallafall jättemycket fram emot att heja på Sverige framför TV:n och datorn! En av mina stallvänner ska åka till Normandie nu i dagarna och heja på plats, jag är såååå avundsjuk!!

2 reaktioner på ”En helg i Tingsryd

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s