Tappat takten..

– Var katten har jag lagt den??

Idag kom jag ut till stallet lite tidigare, vår duktiga sadelmakare Ingrid hade möjlighet att komma ut till oss kl 16. Jag ville gärna visa Tells förbygel för henne, på hästen med sadel och allt, för att hon skulle kunna se själv vad som var fel och var hon skulle kunna ta in den. Det gick prima, mest troligt hinner hon fixa den innan tävlingen på söndag! Då kommer vi vara så fina så. 🙂 Helt galet att den passar superbra, förutom remmen som går till sadelgjorden. Den är typ 2 dm för lång. Det är lite av en gåta, på vilken typ av häst skulle den passa egentligen??  Tell är ju rätt rejäl över bogarna. Ja ja, nu blir den fixad. Jihoo!

Sen blev det tyvärr inte hoppning, trots att han redan hade hopputstyrseln på, utan jag slängde på dressyrgrejorna istället. Red ett pass på banan och tränade lite på programmet jag ska rida på söndag (fälttävlan i Hermanstorp). Fy tusan vad dåligt det gick! Eller ja, en hel del gick bra. Sista vändan var väl okej. Och jag gjorde en väldigt bra uppvärming där han kändes så himla fin och avspänd! Men det var som nån förbannelse låg över mina övergångar från galopp ner till trav igen. Sprattel och sprätt och tappade takten. Själva övergången försöker jag verkligen vara noga med och göra likadant hela tiden, och han förstår fint, går ner till trav, tar två-tre fina travsteg. Sen börjar sprattlet och takten försvinner all världens väg, särskilt på rakt spår och då blir jag också spänd och håller fast mig i tyglarna. Böjt spår går okej, men inte bra det heller. Usch vad frustrerande det är!

Alla övergångar UPP i gångart går jättefint, inga problem alls. Han var SÅ fin i galoppen idag. Det är växla ner det peppade djuret som inte funkar.. suck. Jag konsulterade en duktig ridvän på telefon efteråt och fick gnälla av mig, och hon tyckte att jag skulle berömma noga när han gör rätt så han får en chans att förstå. Vi kom överens om att jag ska behålla lugnet och inte bli frustrerad, upprepa många gånger, och kanske göra nåt annat precis efter övergången som t ex att jag rider lätt. Det kanske han håller takten bättre av. Eller lägger ut cavalettibommmar att trava över.

Som vanligt tror jag själv att felet är att jag rider för kasst och att han antagligen inte är tillräckligt på hjälperna. 😉 Men jag ska försöka förbli lugn i båten och träna vidare. Som tur är så ska jag iallafall rida ett relativt enkelt dressyrprogram nu på söndag, debutant 2011 heter det programmet. Sen är det ju LB:3-an som förhoppningsvis ska sitta helgen efter det. Då är det dags för laget igen i omgång 2 av Division 2-dressyren…

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s