Tävling i Hermanstorp (Eller Stuntwoman och dressyrstjärnan)

Tjo! Nu är jag äntligen hemma efter en låååååång fälttävlansdag! Hurra vad roligt vi har haft!!! 😀

Okej. Först av allt, dressyren!!! Han gick som en peng, så SJUKT jävla fin!!! Red ihop nästan 70%. Frågan är om inte detta är vår bästa dressyr någonsin. På tävling alltså. 😉 Jämn och fin uppvisning och han hade sånt härligt tryck! SÅ ska det kännas! Jag var ett enda stort leende hela jag. Fick kommentaren ”våga lite till”! Hahaha, det var väl det enda i så fall som jag kunde gjort ännu bättre, men det var ju jätteroligt att få så fina betyg. Fick 7,5 på min sits, bara en sån sak! Jippie!!!

Frida filmade lite:

Sen var det bara att sadla om och ta några språng på framhoppningen, nemas problemas sa Tell. Han var med på noterna. In och satte en nolla. Tjipp tjopp, det var det! Han fegade lite på ett färgglatt plank, det var väl det enda som jag fick hjälpa honom över, annars klippte han allt utan att blinka. Fina fina häst! 🙂

Terrängen då. Jag var så nervös så jag nästan höll på att kräkas och började verkligen undra varför jag egentligen gör det här. Ville inte ens ha ett kokt ägg till lunch, och jag brukar ALLTID äta kokta ägg med salt när jag är på tävling (om jag inte är sugen på nåt annat)… fick i mig en halv macka och lite smoothie iallafall. Går ju inte att rida terräng (efter att redan ha ridit två andra rundor redan) utan mat i magen. Och kl halv fem i morse var jag inte jättesugen på frukost heller tyvärr. Drack lite yoghurt bara.

Well well, han kändes iallafall jättefin på framhoppningen. Peppen började komma, även om jag fortfarande var nervös. Hannes Melin som är så himla duktig startade precis före mig, och satte av som ingenting. Så lätt som en plätt. (På en unghäst naturligtvis). Gulp… okej, starten gick och han hoppade 1:an fint och galopperade på. Bjöd kanske inte jättebra framåt så jag lade på lite ben och tänkte att nu kommer jag få hjälpa honom iväg från flocken här… det kändes ändå som att han litade på mig fram till tvåan, en vit låda med häck. Men tji fick jag. TVÄRNIT och kast åt sidan. Jag hängde på en skör tråd, eller rättare sagt i tyglarna helt på ena sidan av hästen och såg marken oroväckande nära. Hann tänka ”här kan jag ju inte hänga och dra honom i munnen” så jag slet snabbt tag i min nya fina förbygel och hävde mig upp av alla mina krafter. Som tur var stod Tell helt stilla medan jag bänglade med detta, hahaha! Fick stående ovationer och hurrarop från publiken när jag sen tagit stigbyglarna, trampat till sadeln och fortsatt min ritt!

Tyvärr fick vi ett stopp till på en ”läskig” neonlila oxer, men sen hörrni. SEN var vi igång! Efter denna skakiga start gick han som på räls. Bankar, graffittihinder, gravar, och inte minst vattenhindret som jag varit nervös för. Easy piecy sa hästen som plötsligt fått självförtroende. Han kändes SÅ fin från hinder fyra och hela vägen in i mål. (Det var 13 hinder tror jag). HerreGUD vad jag är glad att jag kom runt!!! Bara det kändes som en seger.

AB8Z9788

Nästa gång vi är där ska jag banne mig inte ha nåt stopp och jag ska rida som om jag stulit hästen från hinder ett!!! Jag var ju beredd på att han kunde strula i början av banan, och vad tror ni han gjorde. Ja ja.. man lär sig! Tänk att jag låg trea inför terrängen av typ 60 startande… det är ju sjukt bra. Får se till att hålla ihop det hela vägen nästa gång bara. 😉

Bästa bästa Frida som följde med oss har varit helt fantastisk, älskar att umgås med härliga hästmänniskor en hel dag och bara ha så himla kul! ❤ Sen var det ju super såklart att träffa en massa andra fälttävlanskompisar som jag fått under sommaren, och heja på varandra! Det var bland annat flera av dem som skrek högt av glädje när jag klamrade mig fast och klättrade upp igen på min häst! 😀 Hahaha! Och sen igen när vi kom i mål! ❤

Lyckades ta EN enda bild under dagen (bilden ovan köpte jag av Fredrik Jonsving, som TUR är stod han vid vattenhindret, hurra)! Här är iallafall Tell och Frida efter terrängen. 🙂

IMG_4128

… och stort grattis Tyskland och Sandra Auffarth till VM-guld i fälttävlan! Mycket välförtjänt! Och bra kämpat av våra svenska ryttare!

En reaktion på ”Tävling i Hermanstorp (Eller Stuntwoman och dressyrstjärnan)

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s