På filminspelning – och halt häst…

Igår kom jag äntligen upp på hästryggen! Red ett härligt pass på banan. Tell kändes jättefin och sååå glad! Väldigt mycket energi och öronen spetsade. Tjolahopp!

Allt kändes toppen, ända tills min ridkompis kom ut med sin häst och sa ”går han inte lite orent bak”? Om Tell alltså. Jag kände verkligen ingenting, men jag var ändå klar med ridningen så jag gick in och kände igenom honom igen, hittade nada. Ingen svullnad, inte varm… och det var han inte idag heller. Han var vild, glad och peppad precis som vanligt.

Så jag sadlade upp djuret och skrittade ner till hopplektionen. Väl där tyckte inte Jens heller att han gick helt rent, det var som att han inte riktigt ville trycka på med höger bak. Och nu kände jag ju det också (antagligen för att jag visste om det), fast det var inte tydligt nu heller tyckte jag. Det är skitsvårt när de är orena bak tycker jag. Fram känner man ju direkt. Men det var ju bra att jag har duktigt folk på backen, och jag litar verkligen på dem. Hoppade av pållen, gick hem med honom igen och ställde in honom i sin box över natten. Åååååååhhhh så tråkigt!!! 😦 Tell fattade ingenting, han tittade längtansfullt mot hindren med spetsade öron. ”Va?? Ska vi gå HEM? Är du inte klok???” såg han ut att tänka. Älskade lilla hopphäst.

Får se hur han är imorgon bitti. De går ju ute dygnet runt fortfarande (egentligen) så då kan det väl vara bra att han står inne nu så så ser vi hur det är på morgonen. Ute rör de sig ju nästan hela tiden (vilket ju också är bra förstås). Hoppas verkligen att det inte är nåt allvarligt. Men jag får ju vänta nån dag eller två innan jag börjar få panik på riktigt och kör till veterinären med honom. Lugn i båten.

Det som är riktigt trist är ju att dressyrtävlingen med laget i helgen kan vara i farozonen. Och kanske fälttävlan också veckan efter det… 😦 Men skit i det egentligen, mest av allt vill jag ju bara att min häst ska bli bra igen. Usch vad man är ynklig när djuren inte är okej… man hinner tänka på ALLT fruktansvärt som kan vara fel och lite till!

Jag har iallafall haft en alldeles fantastisk dag på jobbet idag! Jag har varit ute och hjälpt till på filmproduktions-set hela dagen för en stor nordisk-tysk produktion, både på Kalmar slott och sen ute på Ridklubben Udden där ridscener spelades in på en tjusig PRE-hingst. Jag var i mitt esse. Film och hästar, det är livet det! 😀

IMG_1222IMG_1213IMG_1208IMG_1215IMG_1218IMG_1220IMG_1226IMG_1227

 

En reaktion på ”På filminspelning – och halt häst…

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s