Något bättre

Min snälla vän tog ut Tell och longerade honom lite imorse före han blev utsläppt i hagen, och rapporterade att hältan inte var värre iallafall. Snarare bättre än vad hon tyckte det såg ut som igår. Skönt!

När jag kom ut efter jobbet fick han springa i snöre i kvällssolen, med mig i andra änden den här gången, han tog i lite mindre med höger bak fortfarande men det var knappt så jag kunde se det. Jag tror det är på bättringsvägen. Hoppas det iallafall! Fick en snäll ponnymamma som var där att springa med honom också, och framifrån eller bakifrån syns det verkligen ingenting. Det är litelitegrann på volt som det syns. Han rör sig väldigt taktmässigt och fint, bara aningens kortare med höger bak.

Jag hittade ett arnica-liniment i sadelkammaren som jag masserade honom med över rumpan, tänkte att det kan ju inte skada iallafall. Det tyckte han var så mysigt att han nästan somnade. 🙂 Nu vet jag ju inte om han har sträckt sig eller så, men eftersom han inte är varm eller svullen någonstans (och jag hittar inget annat heller) så tänkte jag att det kanske kan vara något muskulärt. Igår ville han gärna vila höger bak, men idag på stallgången stod han lika mycket på vänster som på höger bak när han vilade. Så det tyckte jag också var ett gott tecken.

Eftersom det är så synd om både mig och hästen så råkade jag tröstshoppa ett nytt dressyrtävlingsschabrak och en tävlingstopp på Hööks i Kalmar på lunchen fast jag egentligen är fattig som en lus. Motiverade det hela med att OM vi nu kommer iväg på tävling trots allt så kommer hästen vara helt vild och knappt riden, men vi kommer vara snygga iallafall!  😉

Imorgon kommer jag inte hinna rida i vilket fall, även om han är bra då, men det är lika bra att han får vila sin ömma rumpa (eller vad det nu är) en dag till. Jag tänkte ut och gå en promenad med honom, och sen åka på surströmmingsskiva. 🙂 Så får vi hoppas att det går att rida på lördag. Då ska jag ta hjälp av någon som får kolla på oss, ser han ren ut då så åker vi på dressyrtävling på söndag. Annars avanmäler jag mig. Har redan meddelat lagledaren om läget så hon vet att vi kanske inte kommer kunna vara med. Tur att det är dressyr iallafall, hade det varit hoppning eller fälttävlan så hade jag inte ridit även om han varit helt ren imorgon. Dressyr tycker jag ändå känns okej. Men vi får se som sagt.

Vad hade ni gjort? Tänker jag helt galet nu?

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s