Tävling utan häst

Jaha, då var det måndag igen! Försöker att inte deppa allt för mycket över det hemska valresultatet, men det är svårt. Känner mig helt överkörd och manglad, har liksom svårt för att andas. Jag önskar att jag var en sån som inte ”brydde mig om politik”, men allt är politik för mig. Jag drömmer om en bättre värld, och den har jag svårt att se framför mig just nu. Iallafall i Sverige. Jag hade så gärna velat ha en rödgrönrosa majoritet. Nu blev det inte så. 

Om jag bara hade haft en hel häst hade jag gärna skrittat ut i skogen. Det kanske jag kan göra ändå i och för sig, men gå bredvid min fina pålle. Nu vet jag inte om han kanske mirakulöst är ren idag iofs, jag orkade inte kolla honom igår. Får se sen helt enkelt. Som tur är har ju hästar en helande kraft på oss människor ändå även om man inte rider på dem, så jag längtar verkligen efter min häst, efter att bara få vara med honom. ❤

Jag har bokat en tid hos Staffan Lidbeck nere i Löberöd i nästa vecka, så får vi se om den behövs. Hade egentligen tänkt åka till Jonas Tornell, det är bättre väg (motorväg) dit men de tar tyvärr inte emot några nya kunder visade det sig. Men Staffan är ju också jättebra så det var egentligen ingen större panik med det.

Nu till något muntrare: Jag var på dressyrtävling igår i Braås, fast tyvärr utan häst som ni förstår. Usch vad jag var sugen på att rida! 😦 Skojade om att jag följde med bara för att kunna gnälla obehindrat för en massa andra hästgalningar en hel dag. Just det ja, muntrare skulle det ju vara. 😉 Här kommer det: Vi lyckades i sista minuten få in en till ryttare i laget så de kunde vara fyra trots allt. Hurra! Och alla red verkligen sitt allra bästa, laget kom på 2:a plats! Det var verkligen spännande hela vägen tills allas fjärderyttare hade ridit! Och min fina vän och stallkamrat (och Tells uppfödare) red en yngre släkting till Tell raka vägen till vinst i klassen på helt galet bra procent!!! Det var den hästens andra dressyrtävling. Nästan 77% blev det!! På en 6-årig långbent fröken. Hipp hipp hurra! Jag var så glad för deras skull att jag nästan grät. Jag och tre andra supporters från vår klubb skrek hejaramsor för glatta livet till alla våra VFK-ryttare, och det gjorde ju susen! Vi tar också åt oss äran. 😀

Detta bildspel kräver JavaScript.

Det var en domare som inte dömt i vårt distrikt förut tydligen, och det var ganska höga procent överlag som hon delade ut, särskilt i lagklassen. Hon måste ha tyckt att vi var riktigt bra i den här divisionen! 😉 Detta tyckte folk lite si och så om, en del mumlade att det var ”glädjepoäng” och att det var tråkigt, men många var ju jätteglada också såklart över sina poäng. Det är trist att alltid bara få 6:or, även om man känner att det gick riktigt bra! Så jag kan tycka att det var kul med en domare som verkligen belönade fina ritter för en gångs skull. Man måste ju kunna få åttor i en LB:3-a också om det rids riktigt bra! Eller?? Jag tror det kan vara väldigt peppande att faktiskt få lite positiva poäng ibland, glädjepoäng eller inte. Sen var det väl inte grand prix-nivå, men det är ju lätta klasser vi rider! Och det är en bedömningssport. Det är liksom en del av grejen med att rida dressyr. Det viktigaste tycker jag ändå är att domaren håller sig inom sin skala, har hon kommit in lite högt (som hon nog gjorde igår) så är det ju ändå helt rätt att fortsätta hålla sig till det så det blir rättvist inom klassen.

Håll tummarna för att Tellepelle är bättre idag… jag vill ju rida!! Hej med er!

/Ida

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s