Besök på hästkliniken

Herregud vad trött jag är, ska bli så skönt att sova!! Det känns att man bor mitt i nowhere, I tell ya… 40 mil i bil tur och retur till hästkliniken i Löberöd. Dessutom så sov jag nästan ingenting i natt, låg bara och vred mig och drömde mardrömmar.. huga ligen.

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Det finns väl närmare ställen att åka till (även om det inte direkt heller är nästgårds), men jag ville gärna åka ner till antingen Staffan Lidbeck eller möjligen Jonas Tornell. Nu blev det Staffan, och det känns jättebra!

Han tyckte Tell var jättefin. Han har ju inte sett honom på sex-sju år! Då opererades Tell i Helsingborg för en cysta i höger bakknä, och sen har han varit hos Staffan för IRAP-behandling och återbesök. Den behandlingen var ju verkligen lyckad får man väl säga, för han har ju inte behövt åka dit igen sen dess. Så det var väl både ett tråkigt och ett kärt återseende idag.

Det tråkiga som dagens undersökning visade: Tell har en knäledsinflammation på h bak. (Alltså samma som är hans ”gamla” onda knäled). Han behandlades med kortison i knäleden, och ska äta antinflammatorisk medicin som jag ska hämta ut imorgon på apoteket.

Det positiva: Röntgenbilderna från idag, jämfört med hur han såg ut sist han röntgades (för sex år sedan) var riktigt coolt att se! Staffan visade mig på två olika skärmar. Man ser lite lite mörkt där cystan är, men det ser mycket bättre ut nu. Jämnt och fint, och inga pålagringar eller andra otäckheter. Staffan  tyckte att det var ett fantastiskt resultat. Jo tack, men min häst är halt… Men ja, jag förstår hur han menar. Och det var riktigt bra för mig att kunna fråga en massa och ha veterinären där, hade ju inte hjälpt om jag hade kollat på de där plåtarna själv liksom!

Nu blir det boxvila i en dag, och sen ska han gå i liten hage. (Hrm, får se hur det kommer gå…) och så ska jag skritta honom för hand först i början. Antagligen sen också om jag inte får ridsällskap eftersom jag inte vill dö. 😉 Vi ska dit igen om två veckor på återbesök.

Jag är iallafall jätteglad att Staffan hittade vad det var, och att hästapållen fått behandling. Så får vi väl hålla tummarna för att det inte blir nåt långvarigt. Fina fina Tell, min älskade stjärna! Han har skött sig så himla bra idag och jag är så stolt över honom. Han är ju rätt understimulerad för tillfället så det här var ju iallafall nåt spännande som hände, tänkte väl han! Och så mycket godis och pussar som han har fått så kan han säkert tänka sig att åka till veterinären igen. ❤

ps. Om det är fler som långligger på vägarna med hästen bak i släpet och behöver bra musik att köra till så har jag en spellista ni kan få låna! 🙂 Den heter löparlista, trots att jag inte springer så värst ofta. Haha.. men den funkar som sagt både för pepp inför tävling, och för när man varit hos veterinären och ska köra hem i tre timmar i mörker! 

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s