En turbosprättgiraff i boxvila…

Åååååå vad jag kände mig älskad idag när jag kom! Hörde ända ut till parkeringen hur hästapållen gnäggade och gnäggade. 😉

Han hade varit snäll imorse fick jag höra, och jag tror att han har hållit sig i skinnet ganska bra under dagen. Han såg säkert sin chans när han hörde mig, ”DÄR är hon som brukar släppa UT mig!!! HallÅÅÅÅÅÅÅÅ jag är kvarglömd här sen typ igååååååår!! Är det ingen som HÖÖÖÖÖR MIG???”

Tyvärr fick den arma matten (alltså jag) en smärre chock när jag såg hur det såg ut i hans box. Man kunde tro att det varit 10 hästar därinne och inte en. Jag lovar, om mina vänner som är djurskyddsinspektörer hade kommit dit (och de inte hade känt mig) hade de säkert kunnat tro att det arma plågade djuret hade fått stå där inne i en vecka utan att nån hade mockat. Så det här blir ju lajbans imorgon igen.. Tre skottkärror fick jag ösa ut, och in med flera ton ren halm kändes det som. Som han sprätte iväg med direkt. Han tyckte dessutom att det var det värsta han nånsin hade varit med om att få stå på stallgången medan jag öste ur allt elände ur boxen. ”Nej nej, jag vill inte stanna här mitt i gången, vi ska fortsätta gå!! Ditåt, jag ser ljuset!! Hagen!! Utgången!!”

Imorgon är tanken att det understimulerade racer-lamadjuret a k a turbosprättgiraffen ska få gå ut i liten hage. Dock vill jag ha detta under uppsikt, och det ska ösregna fram till lunch. Så herr sprätt får dessvärre ha boxvila fram tills lunch imorgon när jag ska åka ut och förbarma mig och släppa ut honom. Eller det beror ju på hur herrn uppför sig i den lilla hagen om han nu blir kvar där. Det är ju meningen att han ska ta det lilla lugna. Vi kommer nog bli två om den saken. Men han åt sin medicin duktigt! Det här med flytande grejor som smakar honung är finfint det. Och SÅ mycket bättre än alla dessa jobbiga (och äckliga) påsar med vitt pulver som ska blandas och hållas reda på.. sen att denna lilla flaska som såg ut som hästalvedon kostade den arma matten 750 spänn på apoteket är en annan sak. Nu försöker vi se det positiva i det hela. 😉

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s