Gula löv och reflexer…

Igår var Tellepelle på sitt allra bästa humör. Gnäggade glatt när jag kom och var så himla mysig och go. Oj vad det har blivit höstigt nu, tycker löven har blivit gula bara över en natt!

Hästrackan skötte sig exemplariskt på skrittpromenaden, jag ångrade för första gången under den här sjukperioden att jag inte red! Det får jag ju göra nu (i skritt), men eftersom jag är rätt säkerhetsorienterad så brukar jag inte rida ut själv i skymningen på en understimulerad och lite räddhågsen pålle. Men igår hade jag banne mig kunnat rida, det är jag säker på! Fina mysiga häst. Han har sina bra dagar, helt klart! 🙂

På ett ställe i skogen där vi brukar gå finns det som en slags vändplan, perfekt för att ta paus i promenaden och ha lite trickträning en stund. Nu har han lärt sig detta och börjar hoppa av glädje redan när vi närmar oss den här vändplanen. 🙂 Vi tränade in ett nytt trick igår, att snurra på kommando. Det tog tre gånger, sen kunde han det. Duktig häst! (Nu hade jag ju honom visserligen i lina, lös tränar vi bara när vi har staket runt oss) Det är ju tacksamt att han gör vad som helst för godis. Vi överlevde även ett möte med en timmerbil på grund av detta häromdagen, jag gjorde samma klickljud med munnen som jag brukar när vi tränar på tricks och han gör rätt, och vips glömde han bort timmerbilen och väntade på att få godis istället!

Nu börjar det ju bli rejält mörkt (och det snabbt), så jag är noga med att ta på mig reflexväst och benreflexer på Tell. När jag rider så har jag även reflexbrösta och ländtäcke med reflexer på honom, men det är ju lite svårt att använda de grejorna när han är naken! Nån som har tips på hur man syns så bra som möjligt även när man går med pållen?? Det tar jag gärna emot! Jag har funderat på nån slags tunt reflextäcke (alltså vanligt täcke), finns det? Eller så får det bli reflexer i tränset, svansen och på benen… allt för att inte misstas för en älg. 😉 Plus att OM han (gud förbjude) skulle komma lös så blir det mycket lättare att hitta honom om han syns.

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s