Ruggigt och kallt – och ny vinterbil!

Idag har det varit jättefint hela dagen, men lagom till jag kom ut till stallet började det blåsa som tusan och blev svinkallt. Det blev till att ta på höstjackan och mössa.

Tells vinterpäls har blivit så imponerande tjock nu så att det finns risk för att folk tror att jag är ute och går med en jättestor Berner Sennen.. suck. Men jag får ju vänta tills vi får rid-okej innan jag klipper honom tänker jag. Tur att jag har en riktig monster-klippmaskin. Det här är värre än fårpäls, believe me…

Goda nyheter är att jag har lyckats köpa en bra begagnad vinterbil för en billig slant! Hurra! En jättefin SAAB 9-3 med krok, stereo, kanonfina dubbade vinterdäck och fungerande värme. Allt en hästtjej behöver! 🙂 Jag är så himla glad och lättad över det här. Nu ställer jag in det andra problemet i garaget över vintern (min gamla volvo 140) och förtränger att jag egentligen borde göra mig av med den. Just det här med bilägandet och hästägandet har jag tyvärr lite svårt att få ihop… jag tycker jag långsamt har förvandlats till en sån himla praktisk människa. Jag gillar inte att vara praktisk egentligen, när jag skaffade häst hade jag långa dreads (högst opraktiskt) och en veteranbil utan krok (ännu mer opraktiskt). Nu har jag kort hår och en ”modern” tant-saab. (Nåja, den är 14 år gammal. Men det är ju nästan en NY bil för mig!!) Jahapp. Min identitet sitter väl varken i håret eller i bilen, men ändå.. 😉

Jag hoppas jag får tid att skruva med volvon i sommar. Den ligger mig ju ändå mycket varmt om hjärtat, den gamla skorven! Antagligen mest för att den är rolig att köra, folk blir så glada av den, det är ingen annan som har en sån, och att den kommer från Roknäs och har tillhört min morfars bästa kompis. Men helst av allt vill jag ha en volvo duett nån gång, så det skulle vara om jag möjligen bytte 140:n mot en sån. Min sambo har ju ett mikrobryggeri på sin fritid så då kan jag vara budfirma.  🙂

Nu har Tell och jag nedräkning tills återbesöket i Löberöd. En dag kvar, sen åker vi! Och då hoppas jag verkligen att jag får tillstånd att släppa ut min pigga Berner Sennen i en stor hage, och börja rida ordentligt!

Förresten har mitt duktiga dressyrlag från Växjöortens fältrittklubb tagit sig till FINAL! I sista omgången blev det en 3:e plats, men roligast av allt är som sagt att procenten vi ridit ihop under hösten räcker till final!! Åååå vad jag vill rida! Men annars får jag väl åka dit och heja på mina duktiga lagkamrater.

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s