Vråltaggad fuffenshäst som lurar hatten av sin matte…

ravbakomorat

Mig lurar du inte, rävskrälle! 😉

Nu har det blivit väldigt mycket trevliga uteritter på sistone, så jag tänkte att det gör ju inget om jag rider en sväng på banan ikväll. Jo tack. Hej och hå…

Efter en ordentlig framskrittning började jag trava, och OJ vad fin han var. Jag kunde bara sitta helt stilla och rida lätt långsamt, nära honom och bara ”styra” honom med händerna, inte alls ta i honom. Bara sitta där och ha en mjuk trevlig kontakt. Kände mig som värsta proffset. Synd att jag inte slutade då…

Nåja. Det positiva är att han är väldigt pigg. Och glad. Jag hade tänkt mig ett lagom mjukt joggingpass, jag försöker ju ta det lite lugnt nu i några veckor. Problemet är ju bara om hästskrället är såhär pigg (och delvis ouppfostrad) så skulle man verkligen behöva rida igenom honom så han får jobba ordentligt. Visserligen har jag tänkt mig att han SKA jobba ordentligt, fast i lite lättare träningsmängd ett tag. Det gick sådär idag. Suck.

Efter ett tag låg han på som ett ånglok och struntade blankt i mig, trots massor av övergångar. Han brukar alltid bli så fin efter lite galopp så jag tänkte att det kanske skulle fixa det hela. Men eftersom jag mest rider på spåret och stora volter än så länge så blev det lite fri fart och jag hängde där som en vante. Well well, jag fick strunta i galoppen och helt enkelt sikta in mig på att få till en någorlunda vettig trav där han väntade OCH trampade under sig ordentligt, samt en avspänd skritt. Det var lättare sagt än gjort. Men jag är iallafall nöjd att jag gav upp galoppen och fick till det andra något så när. Sen skrittade vi av. Tack och ajöss. Gud vad svårt det är att sätta igång en häst utan att få panik av att man ”rider för mycket”… jag har för dålig erfarenhet av sånt här. Även om jag har en plan som jag följer för detta (som jag själv har gjort upp) så blir det plötsligt svårt när hästrackan egentligen behöver ridas MER än vad jag planerat. Han har så mycket energi och fuffens för sig att det räcker till en hel flock!!

Vi tränade på lite tricks efteråt iallafall. Då var han duktig.

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s