Häst- och umgängeshelg

I fredags kom min sambos mysiga föräldrar med två vänner, och igår kom fyra till av deras vänner så det är minst sagt fullt hus här. Som tur är har vi gott om plats i både vårt hus, gäststuga och hembygdscafé (en mysig lokal som ligger i samma hus som där vi bor). Vi har verkligen spritt ut oss i den här byn… haha! 🙂 Det är en tradition att det här fina gänget kommer till oss i slutet av oktober och lagar viltgryta tillsammans. Sååååååå fantastiskt gott!!! Mycket mat, vin, skratt och umgänge!

Igår steg jag upp tidigt medan alla sov fortfarande och åkte till stallet och red ut med mina stallkompisar. Det var härligt ute, och jag var faktiskt inte så fruktansvärt trött som jag brukar vara på morgnarna! Haha.. Tell var först extremt skrikig och upprörd för att han inte fick gå ut, snacka om vanedjur. Men sen insåg han att det var gruppaktivitet i skogen som gällde och blev på lite bättre humör. Han var väldigt fin i traven men i galoppen är han ganska stark. Han lyssnar ändå, men jag har inte riktigt tänkt få så mycket träning för mina armar och min rygg så det här får vi råda bot på. Jag får rida först eller i mitten nästa gång, han blir väldigt stark när vi ligger sist. Skarpare bett är jag inte så glad för att slänga på, det ”tar” visserligen bättre men han spänner sig lätt då och det vill jag undvika.

Åååå vad jag är sugen på att rida en jakt nån gång!! Vad jag vet så finns inte det här i krokarna.. om man inte arrangerar en själv vill säga. I Blekinge brukar de rida jakter vet jag, och i Sthlm på Gärdet såklart. Här är en fin artikel om Sthlms Hubertusjakt med fina bilder och film!

Jag ser fram emot dressyrträningen för Karin när hon kommer nästa gång om några veckor, och så kanske Tell och jag ska vara med och träna Working Equitation också snart! Fick sms av en vän att en duktig tränare kommer hit till ett ridhus som ligger nära. Känner att jag verkligen längtar efter riktig träning nu när han börjar komma tillbaka i gamla goda takter igen efter skadan. Vi behöver verkligen hjälp så det blir lite ordning på oss.. 😉 Och så är det ju så himla roligt att träna!

Red några varv på volten på banan igår i trav när vi kommit hem från skogsturen så en vän fick titta på Tell, och hon tyckte han rörde sig jättetrevligt. Inte minsta hälta. Skönt!

Nu verkar det som att hela det här härliga latinamerikanska gänget vill att vi ska åka på utflykt till nåt säteri eller loppis, och jag har lovat en vän att vi ska basta nere vid sjön ikväll… Ridningen får väl klämmas in där nånstans, men det är ett lyxproblem att ha för många trevliga saker för sig!

ps. En vän till mig är just nu iväg och tävlar MSV:A, hade gärna varit med och hejat om jag kunnat! Det är (tycker jag) ett skitsvårt program, jag är imponerad…

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s