Höstpepp utan stigbyglar!

Ja, jag vet att det är måndag. Men kanske bara för att allt känns allmänt segt och mörkt så har jag satt upp lite peppgrejor för mig själv! 🙂

Jag blev väldigt inspirerad av att se några vänner på FB som utmanar varann i No-Stirrups November som HorseNation brukar köra varje år. Det är en sån grej man alltid tänker att man ska, men aldrig gör. Rida utan stigbyglar alltså. (Mer än nån stund ibland alltså). När jag var tonåring tvingade vår hopptränare oss att rida utan stigbyglar typ jämt. Usch vad jag hatade det. Men det är verkligen bra. Man behöver ju inte rida utan JÄMT i den här utmaningen heller, det verkar gå bra att ha stigbyglar på träningar, tävlingar, om man sitter på en unghäst eller en bockmaskin, osv. Men det låter riktigt kul, och man kan ju peppa varandra! Det är okej att börja lite lagom också. T ex första gången kan man rida utan stigbyglar i 5 minuter. Jag är på iallafall! Kommer såklart rapportera om hur det går. Who´s with me? 😀 Fatta vilken grym sits vi kommer få!

Det är det ena målet jag har för november. Att rida så mycket jag bara orkar utan stigbyglar. Det andra målet är att lära Tell spansk skritt. Det tror jag kommer gå! Och kul ska det bli! Som vanligt har jag aldrig gjort det förut, men youtube är min vän. Det finns flera klipp på hur man gör. Tycker det är bäst om det finns film, det är alltid lättare än att läsa i text när det är såna här ”praktiska” grejor man vill ha tips på! Dessutom har det ju inte varit direkt svårt att lära honom buga och snurra runt på kommando, så spansk skritt tror jag absolut vi kan fixa.

Här är ett bonusklipp på en otroligt fin nordsvensk. Åh vad jag älskar nordisar! Det är väl mitt norrbottniska arv…

2 reaktioner på ”Höstpepp utan stigbyglar!

  1. Ryttarlivet.com skriver:

    Att rida utan stigbyglar försöker jag göra hela tiden nu, bästa sättet för oss nybörjare att hitta sitsen och balansen. Och jag gillar det! Känner mig inte ”instängd”. Kul med spanska skritten, ska följa hur det går för er! Håller tummarna för succé 🙂 Nodsvensken var superfin men känns lite onödigt att klättra upp på den på det sättet tycker jag :/ Kram!

  2. Ida Qvarnström skriver:

    Ja det är verkligen superbra att rida utan stigbyglar! Även för oss som ridit hela livet! Samma med att sträcka ut armarna, rulla med axlarna, stå i lätt sits med händerna i sidorna, osv som jag brukade lära ut till barn och vuxna när jag själv jobbade som instruktör. Och så glömmer jag att göra det själv! En annan jättebra övning är att dra upp knäna uppåt utåt så benen är i ”luften” samtidigt som armarna är rakt ut, nästan bara sittbenen har kontakt med hästen då. Det kallas för balanssits! Och det är det verkligen. Prova i skritt, det räcker! 😉

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s