Klipp och klopp

Det blev oundvikligt att plocka fram saxen igen igår (igen), jag borde ha klippt honom redan i helgen men jag orkade inte. Hur mycket päls kan en häst sätta på tre veckor???!

Jag får nog skruva isär klippmaskinen och rengöra den lite extra, kolla alla filter osv, den klipper bra och skären är vassa men jäklars vad varm den blir. Särskilt själva skären, inte maskinen så värst mkt egentligen. Alltid är det nåt som ska mekas med.. suck. 😉 Nu pausar jag ju ändå hela tiden och oljar skären, men ändå. Det hade gått lite snabbare om man inte var tvungen att vänta på att de skulle svalna. Det kanske är Tells tjocka björnpäls som gör den så varm… får kanske låna ut den till nån med en häst med mindre päls så får vi se om den blir lika varm då, haha!

Kändes som att det tog en evighet att få djuret klippt, även om jag lämnar pälsen över rygg och rumpa (jag helklipper ju inte). Hade tänkt kasta in handduken efter det, jag var så trött, hungrig och hade småhår överallt. Men då kom en stallkompis och frågade om jag ville rida ut!

Det kunde vi ju inte tacka nej till. 🙂 Så ut en sväng i skogen med pannlampor blev det efter lite snabbt intag av nyponsoppa i sadelkammaren. Det var skönt att komma ut trots allt. Försöker kämpa på nu fast det är mörkt och tråkigt, men på onsdag är det äntligen dags för hoppträning för Jens igen! Känner mig lite nervös, det var ju över en månad sen vi var på hoppträning senast. Nu kommer vi ta det väldigt lugnt på onsdag, men ändå.

Jag red ca 5 minuter utan stigbyglar på vår skogsrunda, sen var jag lat och tog dem igen. Men jag har börjat min november-utmaning iallafall! Det ni! 😉

På tal om klippning så skrattade jag så jag grät åt detta som Linda Algotsson skrev på sin facebook… (hon skriver ofta himla roligt)! Linda står förresten på reservplats till inomhusfälttävlan i Friends arena, hoppas hoppas hon kommer med!! Hon rider så himla snyggt. Vore kul att se henne där. Det är möjligt att hon i så fall rider denna tossiga pålle som omnämns i inlägget, Lucky Luciano är ju en av hennes hästar som går lite högre klasser!

Skärmavbild 2014-11-04 kl. 11.25.01

2 reaktioner på ”Klipp och klopp

    • Ida Qvarnström skriver:

      Hahaha ja visst är det!! Tell ville INTE bli klippt vid höger öra, men vänster gick bra.. 👻 Plötsligt får han in en rem från grimman i munnen och står och suger på den helt nöjd. Då fick jag klippa vid örat! 😂 Självbremsning? 😉😂

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s