Hästvakt

Ojojoj, helgen gick så fort. Jag vill ha mer helg! Det är det här himla mörkret också, alltid lite stressigt att hinna göra saker medan det är ljust…

Och det hann jag såklart inte. Inte allt som jag ville iallafall. Jag har jobbat i lanthandeln ideellt hela helgen, och när jag väl kom till stallet var jag för trött för att rida. Stallfamiljen har åkt på semester i två veckor så det är jag, mormorn och morfarn och en till stallkompis som är hästvakter nu. Jag har de flesta kvällarna. (Jag är oerhört nöjd med att det inte är morgnarna! Haha)! Det brukar gå prima, men ikväll var det lite blåsigt. (Och mörkt. och lerigt. Såklart).

Det började med att en smart hästapålle lurade mig och smet ut ur hagen när jag skulle gå ut med en annan pålle. Kvick som en vessla!! Hon slank in i stallet helt kavat, gick raka vägen in i sin box, och sen var det bara att stänga dörren. Haha! Så det var ju en praktisk smitning. 🙂 Jag lyckades även få stallschäfern att faktiskt lyda mig mitt i detta och gå och lägga sig, annars var han en stark kandidat till att jaga häst. Det fick han INTE. Han var högst förnärmad över detta.

Sen när jag tagit in mamma häst och hennes fölis, lilla ponnyn och alla de andra, var det bara de tre killarna kvar. Och ni vet när man PRECIS kommer ut och ropar ”hästarnaaaaaa” och så är det liksom som om ett larm går och DÅ sätter de igång med kvällsruschen som på kommando. Galopp galopp galopp galopp galooooooooooooopppppppp i full kareta runt hela hagen i 35 varv. Kul. ”Asså vaddå vi kan inte komma NU fattar du väl, vi springer ju! Döh”!!

Hämtade havrehinken, och kvällsruset gick snabbt över för grabbarna grus. Alla tre kom in, alla nio hästarna fick mat,  jag hade tagit tempen på och tvättat skapet på den nykastrerade Tom… och insåg att det bara var att åka hem och ta nya tag imorgon. DÅ ska det bli ridning av. Hoppas jag.

The story of my tired november horselife… suck. Men det är mysigt att höra alla hästarna mumsa hö iallafall. Och många pussar och vänskapliga gnägg får man. Jag har badat bastu och ätit kroppkakor och umgåtts med vänner. Så det har varit en bra helg ändå! 

Skärmavbild 2014-11-09 kl. 23.32.28

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s