Riiiiiiid, bara rid!

Helt otippat hade jag en massa energi idag, åtminstone på kvällskvisten! Och det är måndag liksom. Herregud. 😀 (Ja okej, jag välte ut två kaffekoppar imorse).

Det finns bara två saker som kan motivera en när det är såhär mörkt, åtminstone enligt mig. 1: Att ha sällskap när du rider. 2. Att rida lektion/åka på träning. Idag fick vi sällskap. Hurra! Tyvärr var kompisens häst dock lite tjock i ett ben, så det blev bara en skrittrunda på byn. Tell var duktig och höll sig i skinnet, men jag kände att det nog inte skulle räcka med stimulans idag med bara skritt. Så vi tog oss ner till ridbanan och fick till ett härligt pass efteråt, OJ vad han frustade och jobbade på! Det blev lite vilt där ett tag och han blir lite stark, han har så mycket energi så han vet inte var han ska göra av den. Härligt med en arbetsvillig och glad häst!

Jag hörde tränar-Annas ord i öronen (fast hon inte var där): ”SLÄPP innertygeln! Och sitt inte och bromsa! Riiiiiid, bara rid! Mera ben, känn takten i dina sittben. Sätt honom i arbete så han får en uppgift att ta tag i. Han får anpassa sig efter din takt, inte tvärtom.En energisk häst kräver MERA skänkel, du måste stötta honom och hålla om med skänkeln! Tänk att du har en flagga som går rakt upp från manken, han ska vara på mjuka bakben och komma upp med flaggan! ” Och när jag själv var lagom svettig efter ett tag och verkligen RED, DÅ hittade jag det! Jo, han gick iväg från mig ibland ändå, det räcker att jag bara råkar vinkla bäckenet pyttelite bakåt så sätter han av som en komet. Och det kan ju vara bra att ha, t ex i ökningar när man rider dressyrprogram. Men det är ju bra om man själv väljer när hästen ska öka… 😉 Måste tänka att jag hela tiden är RAK i bålen och bäckenet, sitter rätt upp och ner och har en stabil och stadig mellandel. Rida lätt liiiiiiite långsammare än vad han travar. Hålla i magmusklerna utan att spänna mig så jag har honom för skänkel och säte istället för i handen. Hela tiden tempoväxlingar. Fyra fram, fyra lite vänta. Fyra fram, fyra lite vänta. Och så vidare. Kraften bakifrån och fram. Mjuka armbågar. Rid MED hästen, inte mot.

Uff. Kommer nog ha träningsvärk av detta imorgon, men åååååå vilket härligt pass det var! Jag älskar plusgrader!!! Trots allt mitt gnäll om mörker och lera. Men det är bra skönt att kunna riva av ett riktigt härligt pass hemma, och slippa ta sig till ridhus. Love it!! Och det bästa av allt är att min häst också verkar älska detta. Nöjdare häst har väl aldrig skådats efter detta lilla friskispass! Fina, fina Tell.

Exempel på andras flashiga instabilder såhär års:

Skärmavbild 2014-11-10 kl. 21.30.54
Exempel på mina ”flashiga” instabilder såhär års. Ähum…

Skärmavbild 2014-11-10 kl. 21.30.37

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s