Memory lane! Världscupen i hoppning i Göteborg 1996

Jag är hemma från jobbet med feber så då kan jag ju lika gärna ge er ett till arkiv-tips ur svensk ridsporthistoria.. det här är en riktig klassiker, jag såg detta på TV när det begav sig minns jag. Mitt i min hästtokigaste ålder, dvs jag var sjutton år. (Okej, jag är nog i min hästtokigaste ålder fortfarande..hehe 😉 )

Mina kommentarer till detta, år 2014:

  • Det har ju hänt lite med TV-tekniken. När såg vi senast en lång sladd till micken slingra sig över hela ridbanan? Hahaha! Slipsmodet har också tack och lov ändrats till det bättre. 😉 Jan Svanlund, tack för alla ridsportminnen med dig! Vila i frid! Lasse Parmler däremot finns ju kvar fortfarande.
  • Intromusiken till programmet! Underbara 90-tal!
  • Anna Danielsson red väldigt trevligt på en härlig häst, de hade rätt fina framgångar kring de här åren. Vad hände med henne? (Kanske nåt för Ridsport att göra ett reportage om i sin serie ”vad hände sen”)?
  • Royne Zetterman och många flera rider i kask… det har ju som tur är ändrats sen dess.
  • Maria Bäckström på Shalom Hall (jättehärlig häst) är så himla kul att se! Vilka fighters!
  • Peter Eriksson, Robin Z!
  • Maria Gretzer på underbara Marcoville! VILKET ekipage!
  • Malin Baryard på Corrmint! Say no more!
  • John Whitaker, en fröjd att se. Nu som då.

Varsågoda! Fast man vet hur det går så är det lika spännande än idag!! 😀

Skärmavbild 2014-11-20 kl. 15.12.20

Bonusklipp:

Bara för att jag älskar Maria och Marcoville, så kommer här en av deras ritter från OS i Barcelona 1992. Maria är verkligen ett föredöme som har så välridna hästar, och som alltid rider med sån trevlig balans, mjukhet och rytm, även om hindrena som här på OS är ENORMA. Hatten av.

ps. Vill ni komma åt alla arkiv/TV/Youtubetips jag skrivit om så kolla här, eller välj kategorin ”Ridsport på TV genom åren” här till höger. Det är inte jättemånga än så länge, men ni verkar ju gilla detta så jag fyller på lite allt eftersom! 🙂

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s