Allt blir kul i sol!

Idag har miraklet inträffat. Efter fyra veckor av mörker hade vi några timmar SOL och blå himmel! Jag trodde knappt det var sant, men kastade mig ut till stallet med kaffet i halsen. 🙂

Skärmavbild 2014-11-22 kl. 14.03.45

Tell var mycket peppad på aktivitet. Men eftersom den arma matten fortfarande är sjuk (och det var en fruktansvärd massa jägare ute i skogen) så tog vi det lite lugnt och bara njöt i solen. Först blev det en liten lagom skogspromenad åt det enda hållet där jägarna INTE var, som avlöpte mycket väl, förutom att hästrackan höll på att hoppa ur sin björnpäls av skräck för en luftvärmepump vid en liten stuga som hux flux satte igång och tänkte äta upp honom. Men skräcken lade sig snabbt. Sen råkade Tell trampa av mig min ena jodphur-sko också, det förstår jag fortfarande inte riktigt hur det kunde gå till, han gick bredvid mig så fint! Men plötsligt satt jag bara fast med ena foten (ni vet som om man trampar på ett skosnöre ungefär), ramlade framlänges mitt i en hög med grön mossa med bara en sko, Tell snubblade på min andra sko och blev jätterädd. Sen stannade han och nosade på mig, som skrattande tog mig upp och tog på mig skon… haha! Jag blev så förvånad!

Annars var han så himla lugn och cool så vi svängde förbi stallet igen och jag fick på mig hjälmen och hoppade upp. Så mysigt att rida barbacka på en solvarm häst (dessutom med en halv decimeter tjock brun mammutpäls över ryggen att sitta på). Mysigt! Det har ju inte blivit så mycket av mitt deltagande i ”no stirrup november” dessvärre. Men detta får väl ändå räknas in. 🙂

Vi avslutade med lite trickträning på banan. Vi brukar annars vara i en lite mindre hage och träna och då får Tell vara lös, men nu är vi förpassade till banan eftersom mamma häst går i hagen intill där vi brukar vara. Eftersom hon har sitt föl där som hon vaktar till döden så tycker hon INTE att det är en bra idé att Tell är där. Alls. Han kan dra dit pepparn växer, hotar hon.

10314605_10153358889009689_3768469376421662669_n 10378061_10153358888954689_1749195824930130673_n

Nu har jag segat ihop igen när jag är hemma, solen har försvunnit, och jag ska äta nåt och sen hjälpa till att bona golvet i lanthandeln ihop med resten av styrelsen. Meningen är att jag ska spela vinylskivor på en klubb inne i Växjö sen ikväll också, men jag har sällskap iallafall så det ska väl gå. Tänker inte dricka nån alkohol, det får bli ingefärsdricka och andra stärkande piggelindrycker känner jag. Det är så himla trist att vara förkyld!! Bläh! 

En reaktion på ”Allt blir kul i sol!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s