Hoppträning och smörjdag

Nu har jag haft flera dagar när jag har kommit hem så sjuuuukt sent från stallet, sambon sover redan när jag kommer hem så det känns lite som att jag inte har sett honom på flera dagar…

Idag tänkte jag att jag kunde få träffa honom i vaket tillstånd, men bara för att jag kom hem i lite bättre tid så är han inte hemma.. haha! Upptagna familjen.. 😉 Nåväl, jag har varit på konferens hela dagen (webbdagarna i Växjö) så jag är helt kokt i huvudet. Ridhuset hade ändå stängt idag och det är minusgrader, så jag bestämde att jag inte orkade skritta ut och tog tag i mina stackars sadlar istället. Har nog inte smörjt dem sen jag tävlade sist.. i typ augusti… oops. Tränsen behöver också en rejäl smörjning, men det orkade jag inte idag.

Igår hade vi hoppträning för Jens, så kul!! 🙂 Tell var i sitt esse, jag kände redan på framridningen att jag hade ätit för lite under dagen så jag fasade för hur det skulle gå. Det är inte bara hästar som kan få ”slut bensin”…  Men som tur var fick vi betalt för igenomridningen dagen före, så han var SÅ fin! Och jag orkade hela passet, även om jag var lite knäsvag efteråt. (OBS: Ni som rider, ÄT ordentligt för bövelen!!) Visst, jag fick jobba, och vänstervarvet är ingen lek. Dock har jag kommit på att jag gör nåt med kroppen så jag kommer inte ner med vänster sittben ordentligt. Då är det ju inte konstigt att han inte riktigt förstår att han ska ut till ytter tygel. I dressyrsadeln är han också svårare i vänster varv, men då känner jag ju sittbenet och ger mig inte förrän han rundar sig kring det. Myyyyycket svårare i hoppsadeln. Det får jag träna på. Jag är ju lite otränad för tillfället, tycker själv att när man har starka mag- och ryggmuskler så är det lättare att rida ”med skelettet”… nu sitter jag väl och spänner rumpan och armarna och alltihopa som inte ska vara spänt. Känner idag att jag har träningsvärk på helt fel ställen! Det talar sitt tydliga språk..

Jag är iallafall jättenöjd med hoppträningen. Det gick väldigt mycket över förväntan! Jens var också nöjd med oss. Roligt!

IMG_1358 IMG_1360 IMG_4770

Jag har varit på bibblan också och lånat några böcker. Sally Swift-boken har jag redan läst massor av gånger, men den är så bra!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s