Halvfantastiskt och halvuselt

Igår fick jag verkligen kämpa för att ta mig upp på hästryggen.. hugaligen vilken hemskt väder det var! Det hade regnat och snöat blötsnö hela dagen och blåst nåt så förb-nnat. Det låg stora grenar och kvistar över vägarna som blåst ner, som tur var inga stora träd iallafall. Att det var mörkt som i en säck, ja, det är ju liksom standard såhär års.

Som tur var blev jag lite varm av att ta in alla hästarna och ge dem hö, det blir en del traskande när man ska hämta in nio pållar. Sen sadlade jag Tell och tände lyset på banan. Tell såg rätt missnöjd ut när jag gjorde iordning honom, men direkt vi kom ut spetsade han öronen och var sitt vanliga glada peppade jag. Det regnade iallafall inte, och vinden hade lagt sig lite. Oftast är ju sånt här väder allra värst när man kommer ut från ett varmt kontor, sen när man väl är igång och rider är det ju inte så illa. Det är att komma upp på hästen som är själva utmaningen.. 😉

Jag tror jag ville lite för mycket, det blev ett ganska konstigt ridpass tyvärr… Början var jättebra, han var så fin och avspänd! Härligt. Det var inga problem att det sprang omkring en lös schäfer och att både en grävskopa och en traktor var igång i mörkret precis vid banan. Det var även en hel del vatten på banan (dvs mörka hål) som han glatt travade rakt igenom. Ibland blir man så förundrad över dessa djur! Särskilt mitt.. han kan ju kasta sig iväg ibland åt valfritt håll efter att ha sett ett spöke. Men grävskopor och stora hundar går bra!

Senare under passet hamnade vi tyvärr i ett läge där han var så sjukt pigg och ville iväg åt alla håll, och jag tappade bjudningen som jag trodde att jag hade jobbat upp och fastnade i handbromsen i ren självbevarelsedrift. Suck. Fick någorlunda rätt på det mot slutet iallafall, men ååååå vad det är svårt att han ska gå i MIN takt, och inte att det blir HANS takt! (Dvs fri fart). När jag försöker rida lugnt och stadigt känner jag mig som en säck potatis som är helt i otakt med mitt peppade djur… och minsta lilla jag råkar vinkla bäckenet bakåt istället för mitt över så far han iväg som ett skott… bläh! Nåväl, på söndag ska vi ju rida en WE-träning för instruktör (inomhus) så jag får hoppas att vi får lite hjälp att hitta balansen då! Längtar!

Förresten kan jag inte bestämma mig hur jag ska göra med träningen hos Linda Algotsson i mellandagarna… det är tydligen en kurs på två dagar och inte bara en (vilket låter jättekul). Men det tar 1,5 timme att köra dit! Och min familj kommer skjuta mig.. 😉 Det är markarbete, gymnastikhoppning och smalhinder första dagen och inneterrängbana den andra dagen på kursen. Plus att det även är clinic då med Sara Algotsson-Ostholt och Frank Ostholt.. Vad ska jag göra tycker ni?? Jag vill ju dit, men det kommer ta hela dagen.. i två dagar…  

Här är förresten en gammal film från 2013 när Tell och jag tränade terränginspirerad hoppning för Linda på Växjöortens fältrittklubb. Det var första gången vi provade på det, så det är inte så höga hinder. Men oj vad kul det var! Tycker själv att jag rider bättre nu, ähum… och att Tell också är mycket rundare och mjukare. Spänstig har han alltid varit dock. 😉 Den stora skillnaden (förutom att jag har en annan sadel än då, plus att mina dreads tyvärr inte finns kvar mer) var att vi började träna fälttävlan sen på sommaren 2013, tycker allt har blivit mycket bättre sedan dess! 😀

 

Det syns kanske inte så bra på filmen vad som är terränginspirerat? Det är dels en coffin (alltså kombinationen av tre hinder där det ”bara” ligger en vattenmatta i mitten),  sen är det en spets (röd-blått hinder som ser ut som en oxer på filmen men det är smalare på ena sidan och bara ett hinderstöd där och brett på den andra, man hoppar där det är smalt), smalhindret och granrishindret med lådor och vattenmatta syns nog vilka de är, och så är det en kombination med där man hoppar ”snett” över båda hindrena.

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s