Riddarhest!

Å, vilken toppenhelg det har varit! Jag vill inte att den ska ta slut.. Trevligheter, sol, och så WE-träning såklart!

Tell var en stjärna och gick snällt in i släpet hemma fast jag var själv som lastade honom. Vet inte varför han strulade sist, han kände väl på sig att vi skulle till veterinären då. 😉 Väl på plats i Risinge var han fortfarande en stjärna, om än vråltaggad. 😁 Aktiviteeeeeeeet, hurra!!!

Träningen gick jättebra. Värends hästsällskap som var arrangörer är supergulliga, så himla trevlig stämning!! Katarina var super att rida för. Kul med nya instruktörer! Det tar alltid lite tid att känna in varann och prata samma språk osv, men det var bara att fråga om vi inte hängde med så förklarade hon. Det kändes super, inga konstigheter liksom!

Nu är det ju bara andra gången jag rider en working equitation-träning överhuvudtaget, men det som jag gillar skarpt är helt klart att man rider dressyr och övar upp sin kommunikation med hästen medan man gör nåt annat! Det är SÅ bra! Och roligt!

Jag fick tänka mycket på mitt bäcken, jag sitter ju lite på svansen när jag samlar honom och det gjorde han bra, men sen måste jag komma ihåg att vinkla tillbaka när jag vill att han ska ta längre steg igen sa Katarina. Det funkade super och Tell fattade vad jag ville! Samma sak med alla svängar som man rider i WE, det är superspännande att försöka ha koll på att man sitter still med nederkroppen och vrider sig i midjan så överkroppen går med i rörelsen. Jag måste vrida mer än vad det känns som! Riktigt fokusera på sittbenen, axlarna, ja alla kroppens byggstenar! Det tycker jag Katarina förklarade jättebra. Vilken skillnad det blev!

Kul att Tell var så glad och peppad, han kändes jättehärlig att rida idag. Flera kom fram och frågade om stam osv. Då blir man ju glad. 😍 Min fina fina häst! Han fick till och med göra den lilla åttvolten i galopp, med jättefina byten mitt mellan hinderstöden som utgjorde ”mitten” på åttan. Sicken stjärna! Det trodde jag nog skulle vara för svårt egentligen..

Det som även var kul med Katarina var att hon trots att hon var väldigt proffsig, liksom smittade oss med att vi ”lekte” med hästarna. Lek fram lite större steg, prova! Tänk om det går? Va, ska jag plocka upp en lång stör i TRAV? Och en ring? Och sätta ner dem i trav också?? Rida bakdelsvändning och rygga på en hand? Okej vi provar! Oj, det gick! 😄

När vi skulle hem var Tell (aka den malliga riddarhesten) så nöjd med sig själv och hungrig, så han försökte i ett obevakat ögonblick hoppa in i sitt släp genom skötardörren när han såg havren som jag hade förberett. Som tur var insåg han sina begränsningar och kunde tänka sig att gå in den vanliga hästvägen när jag föreslog det istället. 😉 Han är allt en riktig bus-sprätt den där! ⭐️

IMG_0006.JPG

IMG_0328.JPG

IMG_0001.JPG

PS fick tyvärr inget filmat av när jag red, men här är en av de tidigare grupperna om ni vill se lite! https://www.facebook.com/video.php?v=10152443176090163

PS 2: fick lite bråttom iväg så jag fick inte med mig någon jacka från stallet. (Där har jag iallafall fem stalljackor av olika slag). Hade bara min vanliga vardagsjacka i bilen, och det var kallt när vi kom fram! Nu är den fullständigt nerhästad.. Ridå. Misstänker att andra hästägare känner igen detta… Allt man äger blir förr eller senare nerhästat.. Haha!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s