Peppad häst!

Vädret här är verkligen upp och ner. Det kommer bli en grön jul (igen), det är bara att inse. Idag är det sju plusgrader och jag siktar på att få till en härlig galopprunda på våra långa skogsvägar! Ridmässigt är det ju strålande, nåt annat är svårt att säga, haha!

Igår var det lite vitt ändå, det var minusgrader och frost och så JÄKLA halt på vissa ställen så jag funderade på om jag var tvungen att brodda mig själv för att kunna ta mig ut till bilen! 😉 Men väl borta vid stallet var det inte alls lika halt. Det kanske var så illa hemma hos mig för att vi har så nära till sjön. Tur iallafall, Tell slapp säsongens första broddning. (Eller rättare sagt JAG slapp, hehe)!

Jag sadlade snabbare än kvickt så jag hann med ”tåget” med mina två stallvänner som skulle ut precis. Eftersom det var så hårt ute skrittade vi ner till ridhuset. Tell var så himla glad och nöjd med att få vara med om någon slags aktivitet, han har fått vila i några dagar för jag har varit på Ikea och köpt bäddsoffa och lite annat tidskrävande pyssel. Han har ägnat vilan åt att läxa upp lillebroren Tom. Alltså ni skulle se Tell nu, han är så mallig!! Jag tror aldrig att han varit över NÅGON häst i rang förut. Någonsin. (Förutom shettisen Sudden möjligen, men han räknades ju mer som minigris än häst). Så ni kan ju tänka er. Han ser sig själv som en Jedi-riddare nu. Minst.

Hästapållarna var glada över att få galoppa på i ridhuset, det blev lite svettigt för iallafall två av dem (inklusive Tellepelle) då deras mattar tyckte att det är ju bra om det inte BARA går framåt i full fräs, vi vill gärna ha aktiva bakben och mjuka sidor också. Uff! Sa hästarna. Men det blev rätt så bra. Fy vad kallt det var att skritta hem sen, skulle tagit ullstrumporna i stövlarna! Mina fötter var is när vi var hemma.

Linda förbereder hinder till inneterrängkursen, så här gör man i Småland! 🙂

Skärmavbild 2014-12-22 kl. 11.43.51

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s